‘James the musical’ bekroond met Gouden Roos

© Belga

Het Play4-programma James De Musical heeft maandagavond op de Rose d’Or Awards in Londen een Gouden Roos gewonnen in de categorie ‘Studio Entertainment’. Het is voor het eerst sinds 2018 dat een Belgisch programma de prestigieuze tv-prijs in de wacht sleept.

‘Deze internationale prijs winnen is onwaarschijnlijk fantastisch’, reageert presentator James Cooke. ‘Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht. Het bewijst eens te meer hoeveel talent we in huis hebben in Vlaanderen. Dus deze roos gaat niet alleen naar ons hele team maar ook vast en zeker naar de hele sector die we hiermee internationaal op de kaart zetten. Het voelt een beetje als de wereld veroveren.’ 

In James de Musical wordt het leven van een bekende Vlaming omgetoverd tot een musicalvoorstelling. Onder meer Natalia, Niels Destadsbader, Margriet Hermans en Gert Verhulst werden in het eerste seizoen al uitgenodigd om naar de musical van hun leven te kijken. In december gaat het tweede seizoen van start. 

Het format van Dedsit, SBS en Play4 werd door een jury uitgekozen en liet vijf andere programma’s achter zich: 99 – Einer schlägt sie alle! (Sat.1, Duitsland), Holey Moley (Disney/ABC, Verenigde Staten), I Literally Just Told You (Channel4, Verenigde Koninkrijk), Stealing The Show (ProSieben, Duitsland) en That’s My Jam (NBC, Verenigde Staten).

Het Nederlandse format De Verraders, dat op VTM een succesvolle Vlaamse editie kreeg, won in de categorie ‘Reality and Factual Entertainment’ ook een Gouden Roos. In de Vlaamse versie van het programma waren influencer Jamie-Lee Six, chefkok Loïc Van Impe en strafpleiter Walter Damen als verraders geïnfiltreerd in een groep bekende Vlamingen en moesten ze de groep proberen te destabiliseren. Jamie-Lee Six werd uiteindelijk als laatste ontmaskerd waardoor de bondgenoten als winnaars eindigden.

Al sinds 1961 zetten de Rose d’Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s in de bloemetjes die uitblinken in originaliteit, creativiteit en uitmuntendheid. In het verleden werden onder meer De Mol (2000), Benidorm Bastards (2010) en Wat Als? (2013) al bekroond met de prijs. Meer recent, in 2018, gingen de Een-programma’s Down the road en Sorry voor Alles met een gouden roos aan de haal.

Partner Content