Inge Vrancken vervangt Björn Soenens als nieuwe hoofdredacteur van ‘Het Journaal’

Bjorn Soenens © vrt

Björn Soenens is niet langer hoofdredacteur van ‘Het Journaal’. Hij gaat aan de slag als verslaggever en analist van de belangrijke Amerikaanse presidentsverkiezingen. Inge Vrancken neemt zijn plaats in.

Liesbet Vrieleman, algemeen directeur Informatie en Sport bij de VRT, heeft dinsdag het nieuwe college van hoofdredacteurs voorgesteld aan de medewerkers van VRT Nieuws. Inge Vrancken wordt de nieuwe hoofdredacteur van ‘Het Journaal’ op Eén en vervangt daar Björn Soenens. Die laatste ruilt de rol van hoofdredacteur voor die van verslaggever en analist van de belangrijke Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november.

‘Ik wil Björn uitdrukkelijk danken voor zijn inzet van de afgelopen jaren’, zegt Vrieleman in een reactie. ‘Hij heeft inhoudelijk een duidelijke, nieuwe lijn uitgezet en de vernieuwing van Het Journaal tot een goed einde gebracht. De combinatie van het hoofdredacteurschap en de duiding bij de actualiteit in de USA was zeer veeleisend; Björn kan zich nu volop toeleggen op zijn passie en expertise.’

Inge Vrancken neemt dus zijn plaats in. ‘We leven in turbulente en boeiende tijden en er is meer dan ooit nood aan kwaliteitsvolle en evenwichtige journalistiek. Mensen willen begrijpen wat er in de wereld gebeurt en daarin speelt onze berichtgeving een heel belangrijke rol. Dat is een grote en belangrijke verantwoordelijkheid, daarom ben ik ingegaan op de vraag om die verantwoordelijkheid als hoofdredacteur van Het Journaal mee te dragen’, aldus Vrancken.

Steven Samyn gaat aan de slag als nieuwe hoofdredacteur voor tv-duiding. Hiervoor komt Samyn over van De Tijd, waar hij als chef verantwoordelijk was voor de weekendkrant. Hij volgt Carl Voet op die vorige week bekend maakte dat hij opstapt als hoofdredacteur duiding.

Het college van hoofdredacteurs bestaat verder uit Brecht Decaestecker (digitaal) en Griet De Craen (radionieuws en -duiding). Samen met Steven Samyn en Inge Vrancken staan ze onder leiding van Liesbet Vrieleman. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content