India krijgt eerste eigen Netflix-serie ‘Sacred Games’

Netflix-CEO Reed Hastings © Reuters

Met Sacred Games zet Netflix zijn eerste stapjes in de Indische filmwereld. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Indisch auteur Vikram Chandra zal het de eerste originele Netflix-serie zijn die gemaakt wordt in India.

Tien jaar na de release van de gelijknamige roman, zal Netflix nu in Bombay’s web van georganiseerde misdaad, corruptie, politiek en spionage duiken. Het verhaal zal zowel het leven van geprivilegeerden en bekende mensen als dat van verschoppelingen door elkaar weven. Ook de muziek speelt een belangrijke rol.

‘Ik heb er vertrouwen in dat de kleuren, de levendigheid en muziek volledig tot hun recht zullen komen op het scherm’

‘Ik heb er vertrouwen in dat de kleuren, de levendigheid en de muziek van de fictiewereld waar ik zolang in geleefd heb volledig tot hun recht zullen komen op het scherm’, zei Vikram Chandra over de verfilming van zijn roman. De cast zal zowel lokaal als internationaal zijn en de serie zal wereldwijd beschikbaar zijn op de streamingdienst.

De nieuwe Netflix-serie komt er in samenwerking met Phanton Films, één van India’s bekendste productiehuizen met onder andere Cannes habitué Anurag Kashyap. Maar het is nog niet zeker of Kashyap, bekend voor films als Raman Raghav 2.0 (2016), Bombay Velvet (2015) en Ugly (2014) de rol van regisseur zal opnemen in Sacred Games.

Steeds meer series in lokale taal

Netflix bestaat nu al in 190 verschillende landen en doet steeds meer pogingen om series in een lokale taal aan te bieden. Recent lanceerde de streamingdienst de Franse serie Marseille met Gerard Depardieu en met het succes van de Colombiaanse serie Narcos startte een groot aantal Latijn-Amerikaanse projecten, waaronder Daniel Burman’s Argentijnse serie Edha en de Braziliaanse serie 3%. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content