‘I may destroy you’ van Michaela Coel triomfeert op BAFTA’s

Michaela Coel in 'I May Destroy You'. © GF

I may destroy you is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de BAFTA Television Awards. De serie, een gezamenlijk project van de BBC en HBO, won in vijf categorieën, onder meer voor beste miniserie. Bezielster Michaela Coel mocht meerdere BAFTA’s in ontvangst nemen: die voor beste regisseur, beste actrice en beste schrijver van een dramaserie.

Andere belangrijke prijzen tijdens de awardshow in Londen waren onder andere voor Paul Mescal. Hij ontving een beeldje voor beste acteur in Normal people. Save me too werd verkozen tot beste dramaserie en Malachi Kirby mocht een award voor beste mannelijke bijrol in Small axe in ontvangst nemen. De prijs voor beste vrouwelijke bijrol ging naar Rakie Ayola voor haar rol in Anthony.

De BBC-serie Small axe van de Britse filmmaker Steve McQueen maakte de meeste kans op een BAFTA. Het vijfdelige verhaal over het leven van West-Indische immigranten in Londen werd vijftien keer genomineerd. De serie ging uiteindelijk met zes beeldjes naar huis, onder andere voor beste kostuums en beste haar en make-up.

De belangrijkste televisieprijzen in het Verenigd Koninkrijk werden uitgereikt door comedian Richard Ayoade. De show vond dit jaar in andere vorm plaats vanwege de coronapandemie. Zo was maar een deel van de sterren live aanwezig tijdens de show en op de rode loper. (Belga)

I May Destroy You | Official Trailer | HBOHBOhttps://www.youtube.com/user/HBOvideo1132001.0YouTubehttps://www.youtube.com/360480https://i.ytimg.com/vi/DTjlurdbNnw/hqdefault.jpg

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content