Humberto Tan wint Nederlandse tv-prijs, Angela Schijf is ‘beste actrice’

Angela Schijf en Victor Reinier, allebei genomineerd. © /

Humberto Tan (RTL 4) is donderdagavond verkozen tot beste televisiepresentator van het jaar in Nederland.

Humberto Tan kreeg de Zilveren Televizier-Ster uit handen van olympisch sprinter Churandy Martina tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam.

Tan won de prijs twee jaar geleden ook al en was voor de derde keer genomineerd. “Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht”, reageerde hij. Tan zei te hopen dat hij zijn programma “RTL Late Night” nog heel lang mag presenteren en bedankte onder anderen de kijkers.

Art Rooijakkers, die het tv-gala donderdagavond ook presenteerde, en Johnny de Mol waren eveneens in de race. De Mol won de prijs vorig jaar.

De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging voor de tweede achtereenvolgende keer naar Chantal Janzen (RTL 4). Floortje Dessing (BNN-VARA) en Geraldine Kemper (BNN-VARA) waren net als vorig jaar ook genomineerd. De award werd uitgereikt door een persiflage van premier Mark Rutte.

Angela Schijf

De Televizier Talent Award was voor Pip Pellens (RTL). Albert Verlinde reikte de prijs uit aan de geëmotioneerde voormalig GTST-actrice die meedeed aan “Dance dance dance” (RTL) en die jurylid is in “Battle on the dancefloor” en “The next boy/girlband” (SBS). Thom Hoffman bleek de beste acteur te zijn, in het bijzonder voor zijn rol in de serie “Dokter Thuis”. De andere genomineerden waren Achmed Akkabi (“Bluf”/”Moordvrouw”) en Victor Reinier (“Flikken Maastricht”). Angela Schijf mocht dan weer de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice in “Flikken Maastricht” mee naar huis nemen. Ze won van Isa Hoes (“Celblok H”) en Monic Hendrickx (“Penoza”).

Tot slot werd ook nog de Gouden Televizier-Ring uitgereikt voor beste televisieprogramma van het jaar. “Floortje naar het einde van de wereld” (BNN-VARA) won met 64 procent van de stemmen en gaf de andere genomineerden “Geer & Goor: Zoeken een hobby!” (RTL 4) en “Penoza IV” (KRO-NCRV) het nakijken.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content