House of Cards eindigt met korte reeks, zónder Kevin Spacey

© HBO

Na weken van geruchten en overleg geeft Netflix meer uitleg over de toekomst van zijn prijsbeest.

Het zesde, laatste seizoen van House of Cards zal korter zijn dan normaal – acht afleveringen in plaats van dertien – en geen spoor meer bevatten van Kevin Spacey. Dat bevestigt Netflix maandag aan het gezaghebbende entertainmentmedium Variety.

Dat Netflix de deur dicht zou gooien voor Spacey, was al langer te horen. Spacey kwam vorige maand, midden in de opnames van House of Cards, in opspraak na beschuldigingen van seksueel wangedrag door een jonge acteur die op het moment van de feiten minderjarig zou zijn geweest. Meteen nadat de beschuldigingen in de pers verschenen, werd Spacey geschorst en later aan de deur gezet.

De vraag was enkel hoe House of Cards zou verdergaan. Spacey speelde de hoofdrol van Frank Underwood in de reeks, de eerste die Netflix zelf produceerde. Uiteindelijk besloot Netflix, zegt topman Ted Sarandos aan Variety, om het gewicht van de reeks te verschuiven naar Carrie Underwood, een rol voor Robin Wright.

Sarandos gaf aan blij te zijn dat er een oplossing komt voor de 370 crewleden van House of Cards, die hun loon uitbetaald kregen terwijl de opnames stillagen.

Eerder werd Spacey ook al uit de film All The Money in The World van Ridley Scott geschrapt. Daar werd hij via opnieuw gedraaide scènes vervangen door Christopher Plummer.

Wanneer de zesde reeks van House of Cards wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content