Het mirakel in de onderbroek en 3 andere geschifte scenario’s uit ‘De buurtpolitie’

Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Het zijn hoogdagen voor fans van De buurtpolitie: niet alleen is seizoen twaalf volop bezig, vanaf volgende week kunt u ook De buurtpolitie: het circus meepikken in de bioscoop. Een reconstructie van Vlaanderens vreemdste televisiehype aan de hand van vier van de pot gerukte scenario’s.

Dat met de Arabier en de kameel

Een moeder komt haar dochter Tanja als vermist opgeven omdat ze al twee dagen onbereikbaar is. Inspecteurs Floor en Femke besluiten een bezoekje te brengen aan Tanja’s vriend. Die is niet thuis, maar er staat wel een kameel in de voortuin. Dat is een beetje vreemd. Volgens de buurvrouw werd het beest geleverd door Tanja en een knappe Arabier. De kameel heet Iwan. Intussen arriveert de vriend, die ook niet weet waarom er een kameel in zijn tuin staat. Hij vermoedt dat Tanja een affaire heeft met een collega genaamd Karim. De knappe Arabier, knikken Floor en Femke. Uiteindelijk blijkt Tanja helemaal niet vermist te zijn, maar is ze net ingetrokken bij Karim en heeft vergeten haar moeder in te lichten. Omdat Karim de ex-vriend toch niet met lege handen wilde achterlaten, heeft hij hem een kameel cadeau gedaan. Dat doen ze zo in het Midden-Oosten, verzekert hij. Eind goed, al goed.

Dat met het mirakel in de onderbroek

Stafke, een dorpsfiguur die voor het minste de politie belt, meldt dat het hele dorp vol proper ondergoed hangt. Inspecteurs Koen en Lotte gaan ter plaatse, en zien inderdaad overal wasdraden met witte was hangen. Na een buurtonderzoek blijkt dat meneer pastoor er voor iets tussen zit. Allicht niet toevallig heeft hij een beha voor zijn voordeur hangen. De pastoor ontvangt hen met veel enthousiasme: er is een mirakel gebeurd. Toen hij de avond voordien de strijk van de ouderen en zieken deed, verloor hij zijn strijkijzer even uit het oog. Het resultaat was een verbrande onderbroek waarin Jezus verscheen. Om de ongelovige Koen en Lotte te overtuigen haalt hij er een ingekaderde onderbroek bij. Die heeft inderdaad een vlek waarin je met heel veel goede wil een gezicht kunt ontwaren. Volgens de pastoor gebeurt dat maar één keer om de zoveel tijd. De afspraak is dat het ondergoed nog twee dagen mag blijven hangen, tot het hele dorp op de hoogte is van het mirakel. De ingelijste onderbroek krijgt een ereplaats op het altaar.

Het mirakel in de onderbroek en 3 andere geschifte scenario's uit 'De buurtpolitie'

Dat met de reïncarnatie

Een vrouw komt met haar twaalfjarig zoontje Matteo naar het politiekantoor met de mededeling dat ze informatie hebben over de moord op ene Emile Blanchart, intussen negenentwintig jaar geleden. Matteo beweert namelijk dat hij de reïncarnatie van Emile is sinds hij een foto van de man in de krant heeft gezien. Rechercheurs Brigitte en Eric reageren aanvankelijk sceptisch, maar wanneer Matteo verbazingwekkend veel details van de case blijkt te kennen, begint Eric toch te twijfelen. Hij heeft ooit een documentaire gezien over een man die nog nooit in Spanje was geweest, maar toch alle straatnamen vanbuiten kende. Sommige mensen hebben nu eenmaal een gave. Matteo krijgt foto’s te zien van verschillende verdachten, en bij eentje krijgt hij een vies gevoel. De verdachte wordt opnieuw ondervraagd en bekent alles. Einde aflevering.

Het mirakel in de onderbroek en 3 andere geschifte scenario's uit 'De buurtpolitie'

Dat met de dode alien

Agent Patrick en commissaris Roger krijgen een paniekerig telefoontje van Maria, de tante van Koen en Lotte. Er is een vliegende schotel tegen haar gevel gecrasht, en daarbij is een alien gedood. Patrick en Roger denken dat ze aan het dementeren is. Tot ze hen meeneemt naar de garage, waar ze de ufo heeft opgeborgen om te vermijden dat ze de internationale pers over de vloer krijgt. De dode alien heeft ze in haar bed gelegd. Patrick en Roger sturen het wezen naar het lab. Enkele uren later krijgen ze te horen dat het specimen is overgeleverd aan een gespecialiseerd Russisch wetenschapscentrum. Patrick en Roger krijgen de opdracht al het bewijsmateriaal te vernietigen. Ze praten nooit meer over het incident.

Het mirakel in de onderbroek en 3 andere geschifte scenario's uit 'De buurtpolitie'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content