Het culturele menu van Evi Hanssen: ‘Ik ga met mijn kinderen naar de gekste dingen’

© VTL

In het VTM-programma Jong geweld ondernam Evi Hanssen nobele pogingen om zes kinderen van bekende Vlamingen van hun hokjesdenken te verlossen. Het werkte zowaar wederzijds.

Soundos El Ahmadi
Soundos El Ahmadi

Evi Hanssen: Ik vond het sympathiek hoe ze zich openstelden voor leeftijdsgenoten die minder sterk in de maatschappij staan. Door met die jongeren op te trekken hebben ze geleerd om hen los te zien van dat ene etiket dat de samenleving hen opplakt – dik of gek of homo. Ze hebben mij trouwens ook nieuwe hedendaagse pop doen ontdekken. Ik vond Calvin Harris en Dua Lipa met One Kiss eerst iets van dertien in een dozijn, maar nadat ik het zo’n tachtig keer had gehoord, bleek ik het toch oké te vinden. (lacht) Andersom had ik voor hen in de auto Another Day van Buckshot LeFonque opgezet, die slow met die prachtige saxsolo. Dat vonden ze allemaal zó mooi.

Hoe gulzig ben je in je culturele inname?

Hanssen: Wel, omstreeks 2009 heb ik me voorgenomen elke maand iets cultureels te doen. Hoe het daarmee staat? Zeer slecht. (lacht) Ik ga wél af en toe in café The Joker in Antwerpen naar stand-upcomedy kijken. Zoals Soundos El Ahmadi, een Marokkaanse die heel rechttoe rechtaan is, en daardoor wel wat controverse opwekt. Want vrouwen mogen wel grappig zijn maar ook niet té. En dan nog liefst beschaafd grappig, niet te plat of te grof. Dat is zij allemaal net wél. Ik zag afgelopen zomer een try-out van haar op een veel te hete avond waarbij ik de zweetdruppels over mijn rug voelde lopen. En die van mijn buurman. (lacht) Maar het was het waard.

Borgerwood
Borgerwood

Nog meer plakkerig zomervertier?

Hanssen: Ik ben blij dat ik Borgerwood heb gedaan, het stadsfestival op Spoor Oost, de site waar tegenwoordig elk jaar de Antwerpse Sinksenfoor staat. Mijn kinderen en mijn lief waren mee. Ik vind het fijn om er concerten te zien maar ook om gewoon rond te lopen. Het is bijna een vaste afspraak geworden. Ik hoop dat het festival zal overleven: naar mijn gevoel komt het nog net niet helemaal tot zijn recht. Hoe dan ook: we hebben Coely en Sylvie Kreusch gezien, allebei heel goed. En Condor Gruppe, die een soort horrorsoundtrack brachten. Ja, ik ga met mijn kinderen naar de gekste dingen. Het fijne aan muziek door hun oren en ogen beleven is hun eerlijke mening. Ofwel draaien ze zich na twee nummers om, ofwel beginnen ze te dansen.

Wat vonden ze van Condor Gruppe?

Hanssen: Luid. Daar houden ze wel van. Maar misschien ligt het aan de hoofdtelefoons die ze van mij moeten dragen. (lacht)

Voor de aardigheid: wat is de grote kinderhit ten huize Hanssen tegenwoordig?

Hanssen: Na La La Land twee jaar geleden zingen ze nu volop mee met The Greatest Showman, ook een filmmusical. Och, ik ben al lang blij dat ze niet Kind van de duivel opzetten. Van mij hebben ze onder lichte dwang alleen Elvis meegekregen, en onlangs herkende mijn oudste van tien toch iets van Michael Jackson. Toen dacht ik toch: we zijn op het juiste spoor. (lacht)

Partner Content