HBO dumpt tv-serie van Mick Jagger en Martin Scorsese na één seizoen

Olivia Wilde, Bobby Cannavale en Ray Romano konden 'Vinyl' niet redden. © Sean McCabe

Martin Scorsese en Mick Jagger lijken de geschikte kandidaten voor het produceren van Vinyl, een fictionele serie over de New Yorkse rockmuziekindustrie in de jaren 1970. Maar het reeds bestelde tweede seizoen wordt nu door HBO geannuleerd wegens slechte recensies en lage kijkcijfers.

Twintig jaar geleden had Rolling Stones-frontman Mick Jagger het idee van een fictieve film over de muziekindustrie aan regisseur Martin Scorsese – van onder meer Goodfellas, The Wolf Of Wall Street en Shutter Island – gepitcht. Het idee groeide uit tot een tv-serie op HBO genaamd Vinyl. Het eerste seizoen ging in februari 2016 van start. Onder meer Olivia Wilde, Bobby Cannavale, Ray Romano, James Jagger, zoon van Mick, en J.C. MacKenzie zaten in de cast.

Na de pilot werd een tweede seizoen besteld. Maar door de lage kijkcijfers en hoge productiekosten, heeft HBO besloten dat te annuleren. In een statement noemt HBO het een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, na de teleurstellende ontvangst van het eerste seizoen.

De verwachtingen waren nochtans hoog, ook bij de acteurs. MacKenzie bijvoorbeeld noemde Scorsese – bekend van zijn rauwe, gewelddadige films – de ideale regisseur voor een serie over New York in de seventies. ‘Het New York van die tijd was écht een sinistere plek, een actieterrein voor gangsters, hoeren en dealers. Wilde je twee mensen op straat zien neuken? Dat kon, in ruil voor vijf dollar.’ Ook verschillende muzikanten – zoals New York Dolls, Iggy Pop en Julian Casablancas van The Strokes – waren bij de serie betrokken: voor elke nieuwe aflevering verscheen namelijk een ep met de soundtrack van die episode, een combinatie van originele nummers en herwerkingen van historische tracks.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content