Hans Herbots gaat Britse reeks mee regisseren

© BELGA

De Belgische regisseur Hans Herbots zal twee afleveringen van de nieuwe Britse reeks “Riviera” regisseren. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) maandag. Het Britse netwerk Sky Atlantic bestelde tien afleveringen, die in 2017 op antenne zullen komen.

Riviera werd gecreëerd door regisseur Neil Jordan (“The Crying Game”, “The Borgias”), die samen met John Banville (“Albert Nobbs”, “The Sea”) het scenario schreef. Het duo baseerde zich hiervoor op een idee van voormalig U2-manager Paul McGuinness.

Voor Herbots is het de eerste keer dat hij op een Britse filmset zal werken. De thriller speelt zich af in het zuiden van Frankrijk. De hoofdrol wordt vertolkt door Julia Stiles (“The Bourne Trilogy”, “10 Things I Hate About You”). Ze speelt Georgina, de vrouw van miljardair Constantine Clios. Wanneer die een jaar na hun huwelijk plots om het leven komt bij een explosie op een jacht, ontdekt Georgina op schokkende wijze dat de onschuldige, immer smaakvolle levenswandel van haar overleden man in werkelijkheid doordrongen is van leugens, oplichting en zelfs moord.

Naast Julia Stiles zijn er ook rollen voor Iwan Rheon (“Game of Thrones”), Adrian Lester (“The Day After Tomorrow”), Dimitri Leonidas (“The Monuments Men”), Monica Bellucci (“Spectre”) en Lena Olin (“Chocolat”). (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content