‘Game of Thrones’ is grote winnaar van de Emmy’s

De cast van Game of Thrones © Belga Image

De Amerikaanse serie ‘Game of Thrones’ heeft in Los Angeles de Emmy voor de beste dramareeks gewonnen. De fantasyreeks ontpopte zich met vier Emmy Awards, niet geheel onverwacht, tot de grote winnaar bij de 67ste uitreiking van de ’tv-oscars’.

‘Game of Thrones’ was in het verleden al vier keer genomineerde als beste dramareeks, maar het was de eerste keer dat de serie er ook in slaagde de belangrijkste Emmy binnen te halen. Zondagavond haalde het HBO-programma het van andere gerenommeerde series als ‘Downton Abbey’, ‘Homeland’, ‘House of Cards’, ‘Orange is The New Black’, ‘Mad Men’ en ‘Better Call Saul’, een spin-off van het vorig jaar nog zegevierende ‘Breaking Bad’.

Daarnaast won ‘Game of Thrones’ in de categorie drama ook nog een award voor het beste scenario, de beste regie en de beste acteur in een bijrol (voor Peter Dinklage).

De andere grote winnaar van de avond was ‘Veep’, eveneens van HBO. De serie ging niet enkele met het beeldje voor beste comedyreeks aan de haal, maar won in de categorie comedy ook nog eens de Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol (Julia Louis-Dreyfus), beste acteur in een bijrol (Tony Hale) en beste scenario.

Een andere opmerkelijke onderscheiding was nog weggelegd voor Viola Davis, die als eerste zwarte actrice ooit een Emmy won in de categorie beste vrouwelijk hoofdrol in een dramareeks. Ze kreeg die onderscheiding voor haar rol in de ABC-reeks ‘How to Get Away With Murder’.

Verder werd John Ham gelauwerd met de Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een dramareek (‘Mad Men’). De beste acteur in een comedyreeks was Jeffrey Tambor. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content