Game of Thrones eindigt na acht seizoenen

© HBO

Het achtste seizoen van de populaire fantasyreeks wordt het allerlaatste. Dat bevestigde betaalzender HBO.

Game of Thrones is tot nog toe zes rijke seizoenen ver. Het zevende en achtste luik is momenteel in de maak. Maar daarna is het over en uit. Dat maakte de Amerikaanse betaalzender HBO bekend. De beslissing werd genomen door de bedenkers David Benioff en D.B. Weiss, zo weet deadline.com.

Eerder werd al aangekondigd dat het zevende seizoen minder afleveringen zal krijgen, zeven in plaats van de gebruikelijke tien. Op de première is het nog wachten tot de zomer van 2017. Opnames zullen ook deze keer weer plaatsvinden in Noord-Ierland. Spanje en IJsland mogen eveneens de GoT-crew verwachten.

Over het aantal afleveringen waaruit het achtste en laatste seizoen zal bestaan, hebben de makers zich nog niet uitgesproken. Die zullen ergens in 2018 vertoond worden. Mogelijk volgt dan nog een spin-off, maar zover is het nog niet. ‘We staan er voor open, maar het moet uiteraard creatief steek houden’, klinkt het.

Game of Thrones is de meest succesvolle en gelauwerde televisiereeks ooit. Vorig jaar won het twaalf Emmy Awards, waaronder die voor beste dramareeks, beste scenario, beste regie en beste acteur in een bijrol (voor Peter Dinklage). Dit jaar is de serie genomineerd voor 23 Emmy’s. Dat brengt het totaal op 106 Emmy-nominaties sinds Game of Thrones het kleine scherm veroverde. Geen enkele serie doet beter. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content