Financiële steun voor Antwerpse buurtprojecten na tv-reeks ‘Een kwestie van geluk’

© gf

Naar aanleiding van de docureeks ‘Een kwestie van geluk’, over de omwonenden van de Turnhoutsebaan in Antwerpen, geven de Koning Boudewijnstichting en Radio 2 Antwerpen financiële steun aan acht buurtprojecten in de provincie Antwerpen.

Ze willen op die manier kleine initiatieven stimuleren die ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen in de buurt waarin ze wonen.

“Een kwestie van geluk” is een reportagereeks van Kat Steppe en productiehuis Panenka die de voorbije tien weken op Eén te zien was. Woensdagavond is het de laatste aflevering. De reeks volgde 120 dagen lang de verhalen van een bont allegaartje inwoners van Borgerhout en de Seefhoek in Antwerpen en kreeg al heel wat lovende kritieken.

De Koning Boudewijnstichting en Radio 2 Antwerpen lieten zich inspireren door de reeks en willen nu steun bieden aan acht projecten verspreid over de provincie Antwerpen die het sociale netwerk van een buurt verstevigen, met speciale aandacht voor mensen in kwetsbare situaties. Het gaat om kleine bedragen, maar gezien de beperkte schaal van de projecten zouden die toch al een verschil kunnen maken.

De projecten “In de buurt” uit Deurne – dat gratis laagdrempelige evenementen organiseert waar mensen elkaar kunnen leren kennen – en “Samen kijken” uit Merksem – dat een bewonerslokaal wil uitbouwen voor de overwegend oudere bewoners van twee woonblokken – krijgen elk het grootste bedrag: 2.000 euro. Daarnaast krijgen ook onder meer een project uit Lichtaart, dat brunches organiseert voor verenigingen, en een initiatief uit Turnhout, dat traditionele kermismaaltijden bereidt voor tachtigplussers, een beperkte som.

De jury die het geld toewees, bestond onder meer uit regisseur Kat Steppe zelf en enkele figuren uit de reeks. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content