Emmy Awards: Ted Lasso, Succession en The White Lotus winnen

De ploeg van Ted Lasso. © Reuters

‘Ted Lasso’ en ‘Succession’ wonnen de Emmy Awards voor beste tv-komedieserie en best drama. Zendaya en Lee Jung-jae wonnen de acteursprijzen.

De Amerikaanse actrice Zendaya, die een jonge drugsverslaafde speelt in de HBO-serie ‘Euphoria’, won maandagavond in Los Angeles de Emmy Award voor Beste Actrice in een Dramaserie.

Het is de tweede Emmy Award voor Zendaya, die actrices Jodie Comer en Sandra Oh (‘Killing Eve’), Laura Linney (‘Ozark’), Melanie Lynskey (‘Yellowjackets’) en Reese Witherspoon (‘The Morning Show’) achter zich liet. 

Lee Jung-jae. © Reuters

De Koreaan Lee Jung-jae won de Emmy Award voor Beste Acteur in een Dramaserie. De 49-jarige acteur vertolkt in de Netflix-serie ‘Squid Game’ de rol van Seong Gi-hun, die het mysterieuze overlevingsspel uiteindelijk wint. De Koreaan haalde het van Jason Bateman (‘Ozark’), Brian Cox en Jeremy Strong (‘Succession’), Bob Odenkirk (‘Better Call Saul’), en Adam Scott (‘Severance’).

In de categorie voor miniseries ging ‘The White Lotus”‘met het beeldje aan de haal. In de satirische komedie reist een groep rijken af naar een paradijselijk resort op Hawaï.

‘Ted Lasso’, dat focust op een een American footballcoach uit de VS die wordt ingehuurd om een Engels voetbalteam te trainen, wint voor het tweede jaar op rij in de categorie komedie.  ‘Succession’ heeft de prijs voor beste dramaserie van het jaar gewonnen, net als in 2020. De serie was echter in 25 categorieën geselecteerd, maar greep in veel gevallen naast de prijs. 

De Emmy Awards werden maandagavond al voor de 74ste keer uitgereikt in Los Angeles. Ze gelden als de belangrijkste televisieprijzen in de Verenigde Staten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content