Eén-programma ‘Wedding Day’ haalt goud op worldmediafestival

© VRT

‘Wedding Day’, de docureeks waarin Lieve Blanquaert de wereld rondreist om het huwelijk in beeld te brengen, wint de prijs voor beste documentaire in de categorie ‘society en social issues’ tijdens het prestigieuze worldmediafestival in Hamburg.

In ‘Wedding Day‘ van productiehuis DeMensen – de opvolger van het programma ‘Birth Day’ – trekt Lieve Blanquaert in acht afleveringen de wereld rond om een antwoord te krijgen op de vraag ‘wat betekent het om te trouwen op deze plek.’ Haar zoektocht brengt haar onder meer naar oorlogsgebied op de grens met Syrië om een huwelijk in beeld te brengen in het tweede grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Naar Mexico waar vrouwen als prinsessen behandeld worden en transgenders een speciale positie bekleden. En naar Senegal waar polygamie legaal is en veel mannen trouwen met meerdere vrouwen.

De genomineerde aflevering was die over een plek in India waar superrijken trouwen in gigantische luxe. Kostprijs van de huwelijksfeestjes passeren hier al gauw de kaap van een miljoen euro.

Eén-programma 'Wedding Day' haalt goud op worldmediafestival
© VRT

Het is alweer een mooie onderscheiding voor productiehuis DeMensen. Vorig jaar keerde het huiswaarts met drie awards voor de programma’s ‘Blacklist’, ‘Wauters vs Waes’ en ‘Reizen Waes’. ‘Wauters vs Waes’ werd toen ook uitgeroepen tot beste entertainmentprogramma van het festival.

Het worldmediafestival in Hamburg bekroont de beste internationale producties in alle takken van de media. ‘Wedding Day’ komt nog in aanmerking voor de belangrijkste prijs,de Golden Media Award. De winnaar wordt op 11 mei bekendgemaakt. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content