DPG Media en Telenet lanceren streamingdienst ‘Streamz’

© DPG Media & Telenet

DPG Media en Telenet hebben goedkeuring gekregen van de Europese Commissie om samen een streamingdienst te lanceren. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt in een persbericht. De dienst wordt ‘Streamz’ gedoopt.

De Europese Commissie nam de samenwerking tussen de twee belangrijke mediabedrijven op de Vlaamse markt onder de loep, om na te gaan of de concurrentie er niet door wordt geschaad. De Commissie gaf de bedrijven nu groen licht.

DPG Media en Telenet willen hun dienst, een lokaal alternatief voor Netflix, in het najaar lanceren. Een exacte datum is er nog niet, ook op de prijs is het nog even wachten.

Op 1 september starten DPG Media en Telenet het bedrijf op. Beide bedrijven hebben er een gelijk aandeel. Peter Vindevogel van Telenet wordt CEO, Kris Vervaet van DPG Media wordt voorzitter van de raad van bestuur. Het bedrijf, dat ook Streamz zal heten, krijgt zijn zetel in Vilvoorde, tegenover de vroegere hoofdzetel van DPG Media op Medialaan 1.

Regeerakkoord

Telenet en DPG bezitten samen al alle grote commerciële televisiezenders in Vlaanderen: DPG Media heeft onder meer VTM, Q2 en CAZ, terwijl Telenet VIER, VIJF en ZES in huis heeft. Het telecombedrijf heeft met Woestijnvis ook een productiehuis in handen, en had met Play en Play More al een eigen catalogus films en series op aanvraag.

Of Play en Play More, die vooral steunen op een uitgebreide HBO-catalogus, blijven bestaan naast Streamz, is nog niet duidelijk. Ook over wat er juist te zien zal zijn op Streamz, is nog weinig bekend. DPG spaarde alvast zijn prestigieuze reeks De Bende van Jan de Lichte een hele tijd op voor de streamingdienst.

De Vlaamse regering wil dat ook de openbare omroep VRT meewerkt aan het Vlaamse streamingproject. Dat staat in het regeerakkoord, maar de VRT heeft met VRTNU intussen een eigen goed draaiende dienst, die bovendien gratis is. Ook DPG Media en Telenet hebben het aanbod van de VRT er graag bij. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content