Dit willen we zien in het zesde seizoen van Game of Thrones

© HBO
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Binnen enkele dagen scherpen de inwoners van Westeros opnieuw hun degens. Net zoals bij de voorgaande seizoenen zijn onze verwachtingen voor het volgende strijdtoneel hooggespannen. Wij hopen alvast een antwoord te krijgen op de volgende vragen.

Hoopgevend: Valyrisch staal kan White Walkers aan

Zwaarden gesmeed uit Valyrisch staal leken lange tijd louter een statussymbool, een verzamelobject of een wapen voor omhooggevallen koningen – wij noemen geen namen. Maar tijdens het gevecht met de White Walkers ontdekte Jon Snow tot zijn grote verbazing de kracht van Longclauw, het zwaard dat hij van Jeor Mormont kreeg en wat gesmeden is uit het mythische staal. De Nachtwacht dacht lang dat ze de White Walkers enkel konden klein krijgen met drakenglas, zoals Sam Tarling bewees.

Dat zou hoopvol kunnen zijn, ware het niet dat er slechts 1.000 van zo’n zwaarden gesmeed werden. Een 200-tal zouden in de Zeven Koninkrijken circuleren. Snow en de zijnen hebben er het raden naar wie zo’n machtige houwdegen in het bezit heeft. Al zal het hoofd van de nachtwacht slechts vanuit het hiernamaals kunnen toezien hoe de strijd beslecht zal worden.

Dit willen we zien in het zesde seizoen van Game of Thrones
© .

Na het hoogverraad van enkele leden van de Nachtwacht is de kans zeer klein dat de wildlingen de beschermers van het rijk nog zullen bijstaan in hun gevecht tegen het witte gevaar. Jon Snow was namelijk hun enige vertrouweling.

Daarnaast ging het geheim over Valyrisch staal samen met Jon ten onder. Enkel Sam, die zelf de muur vaarwel heeft gezegd, en enkele vertrouwelingen zijn op de hoogte van wat er zich heeft afgespeeld in het noorden.

Wie kan de Nachtwacht helpen in de strijd tegen de White Walkers?

Nu Sam zich ten zuiden van de muur bevindt, kunnen de volgende personages die in het bezit zijn van een zwaard uit Valyrisch staal misschien zijn pad kruisen.

Onder meer Briënne of Tarth heeft zo’n uniek exemplaar. Zij kreeg het als afscheidsgeschenk van Jaime Lannister toen zij haar zoektocht naar de dochters van Catelyn Stark verder zette. Al zal zij de Nachtwacht niet snel ter hulp kunnen schieten omdat zij haar handen vol heeft met haar persoonlijke queeste: Sansa redden uit de grijpgrage klauwen van Ramsey Bolton. Niet wetende dat zij samen met Theon Greyjoy uit Winterfell is ontsnapt.

Dit willen we zien in het zesde seizoen van Game of Thrones

Dat zwaard werd gesmeed uit het gebroken lemmet van de onthoofde Ned Stark. De ondertussen ook al wijlen Tywin Lannister liet uit ‘het belachelijk grote zwaard’ twee exemplaren maken: een voor zijn zoon Jamie en een voor zijn kleinzoon Joffry, die het kreeg op zijn bruiloft (en er meteen het cadeau van zijn nonkel Tyrion mee in de vernieling hakte).

Nadat gif Joffry fataal werd, ging dat zwaard samen met de kroon over naar broer Tommen. Net zoals Briënne heeft hij momenteel andere zorgen aan zijn hoofd. Zijn koningin Maergery Tyrel zit opgesloten in de kerkers van de High Sparrow. En na haar naakte parade door de straten van King’s Landing zal Cersei alles in het werk zetten om via Tommen wraak te nemen op de High Sparrow. De White Walkers zullen nog even moeten wachten.

Ondanks de ontdekking van Jon Snow ziet het er niet goed uit voor de verdedigers van het rijk. Uitkijken naar de opmars van de White Walkers dus, en hoe de Nachtwacht het witte gevaar zal trotseren. Of zal Jon Snow zich toch nog mengen in de strijd?

Jorah Mormont

Dit willen we zien in het zesde seizoen van Game of Thrones

Ook voor Jorah Mormont ziet de toekomst er niet bepaald rooskleurig uit. Tijdens een boottocht richting Mereen werden hij en Tyrion Lannister aangevallen door enkele ‘stenen mensen’. Daarbij raakte hij besmet met Greyscale, een gruwelijke ziekte die de huid bedekt met steenachtige schubben. In de tweede trailer zien we dat de ziekte stilaan maar zeker zijn tol begint te eisen bij Jorah.

Nu hij zich weer in de gratie van Daenerys heeft gevochten, vragen wij ons af: heeft hij haar niet meteen besmet?

The Hound en The Mountain

Het volledige seizoen bleef het muisstil rond de broertjes Gregor (The Mountain) en Sandor (The Hound) Clegane, op een bruuske beweging van The Mountain na. De gigantische vechterbaas, die Oberyn Martel letterlijk een kopje kleiner maakte, genoot gedurende het volledige seizoen van de ‘goede zorgen’ van oud-maester Qyburn.

De oud-maester blijkt een medisch genie te zijn. In de laatste aflevering was hij namelijk in het gezelschap van een nieuw omvangrijk lid van de koninklijke garde toen hij een naakte Cersei ontving in de Red Keep. The Mountain, ben jij het?

Ook over zijn broer is het laatste woord nog niet gezegd. George R.R Martin heeft ons geleerd dat iemand pas dood is als zijn of haar lijk op ons netvlies staat gebrand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content