De Vlaamse fictiereeksen om dit najaar naar uit te kijken volgens Knack Focus

Het najaar brengt heel wat vers televisievoer met zich mee. Aan Vlaamse fictiereeksen is er alvast geen gebrek. Het nieuwe tv-seizoen door de ogen van Knack Focus.

Callboys

Donderdag 8/9, 21.20, Vier

Begin september gaat op Vier Callboys van start, de langverwachte nieuwe fictiereeks van Jan Eelen over de lotgevallen van vier gigolo’s – vier idioten eigenlijk. Lees hier het interview met hoofdrolspelers Matteo Simoni en Bart Hollanders.

Cordon

Maandag 5/9, 21.40, VTM

Als er een serie is die letterlijk besmettelijk is, is het wel Cordon. In dit tweede seizoen is ’t stad nog steeds in quarantaine voor een dodelijk virus. Politieagent Lex is nu ook zelf gedwongen te overleven in het gevaarlijke cordon.

De 16

Woensdag 26/10, Canvas

Borgen from hell‘, zo omschrijft regisseur-scenarist Willem Wallyn zijn nieuwe dramareeks, een tragikomische blik in de coulissen van de Wetstraat, door de ogen van een ambitieuze kabinetschef. De serie is moeilijk in een hokje te plaatsen: ‘Het is eerst om te lachen, dan om te schreeuwen en dan weer om te lachen.’ Opmerkelijk: bijna alles werd gefilmd met iPhones.

Als de dijken breken

Later dit najaar, één

De Vlaamse fictiereeksen om dit najaar naar uit te kijken volgens Knack Focus
© JOCO Media en Menuet BVBA

Watersnood zet delen van Nederland en Vlaanderen onder water, met totale chaos als gevolg. Een coproductie met de Nederlandse omroep EO, geregisseerd door Hans Herbots. Met onder anderen Tom Audenaert en Tom Van Dyck.

Professor T.

Zondag 4/9, 21.30, Eén

De nieuwe jaargang van T., die om verwarring te voorkomen vanaf nu Professor T. zal heten, en nog steeds draait om de capriolen van de excentrieke professor-criminoloog Jasper Teerlinck (Koen De Bouw).

De Ridder

Donderdag 8/9, 21.15, één

Het vierde – en laatste – seizoen van de misdaadreeks over onderzoeksrechter Helena De Ridder (Clara Cleymans). Zes mensen worden dood aangetroffen in een luxebordeel. Helena gaat op zoek naar de dader.

Wat als?

Dit najaar, VTM

De Vlaamse fictiereeksen om dit najaar naar uit te kijken volgens Knack Focus
© VTM

Derde jaargang van de internationaal bekroonde comedyreeks. Matteo Simoni vervoegt de toch al niet onaardige bende Bruno Vanden Broecke, Charlotte Vandermeersch, Nico Sturm, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Gunther Lesage, Robrecht Vanden Thoren, Bert Haelvoet en Koen De Graeve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content