De opvolger van ‘Safety first’ en andere kafkaiaanse toestanden: dit is het najaar van VTM

Frank Focketyn in 'Kafka'. © VTM

Vanaf september op VTM: vervelende boodschappen van Tim Van Aelst, Frank Focketyn en Tania Van der Sanden herenigd en Koen Wauters die opgeborgen dromen alsnog probeert waar te maken.

In Hoe zal ik het zeggen? brengt comedian Jens Dendoncker mensen een vervelende boodschap – zoals: hoe zeg je je vrouw dat ze te veel schoenen koopt? – op een originele manier over. Het is een programma van Shelter, het productiehuis achter Wat als? en Safety first. Die hits leggen Shelter-oprichter Tim Van Aelst geen windeieren: Medialaan verlengde het contract met de tv-maker met vijf jaar en zet hem voortaan ook in als ‘creatief consultant’.

Nog in het humoristische genre zit Kafka, een nieuw sketchprogramma over kafkaiaanse toestanden in containerparken of ziekenhuizen. Spelen mee: Frank Focketyn en Tania Van der Sanden, die jaren geleden samen in Woestijnvis-hits Het eiland, In de gloria en Man bijt hond schitterden. Daarnaast zullen ook Stefaan Degand, Karlijn Sileghem, Tom Audenaert en Dirk Van Dijck van de partij zijn.

Ook Sergio Herman komt andermaal met een nieuwe programma. In Sergio in moeders keuken bezoekt de Nederlandse topkok het ouderlijke huis van een aantal bekende Vlamingen, die herinneringen ophalen aan de gerechten die de moeder des huizes vroeger op tafel bracht. Sergio ‘pimpt’ die gerechten en serveert ze vervolgens opnieuw aan de mama.

Met Koen Wauters naar Machu Picchu

Op 4 september gaat Over winnaars van start op VTM. Vijf mensen die door een ziekte of een ongeval een fysieke beperking opliepen, krijgen van Koen Wauters de kans een opgeborgen passie waar te maken. Een vrouw die haar benen verloor, maakt bijvoorbeeld een tocht naar Machu Picchu.

VTM Nieuws maakte in samenwerking met productiehuis Borgerhoff en Lamberigts een vierdelige reeks over toppleiter Jef Vermassen. Programmamakers Lisbeth Imbo en Bjorn Rutgeerts laten de advocaat, weldra zeventig, terugkijken op zijn loopbaan. De reeks start op dinsdag 5 september.

Verder keren Het Lichaam van Coppens, The Voice van Vlaanderen, Spitsbroers, Groeten Uit en Helden van Hier: In de Lucht terug, duikt Luk Alloo de nacht in, presenteert Niels Destadsbader een quiz, vraagt Nathalie Meskens enkele bekende Vlamingen wat ze zouden doen als ze nog 24 uur hadden, halen Tom Waes, Urbanus en Bart Peeters verrassende verhalen boven en blikt K3 terug en vooruit.

Q2 en CAZ

Ook bij de andere Medialaan-zenders zijn er nieuwigheden. Q2 had het niet gemakkelijk in het voorjaar, maar herpakte zich deze zomer. Het dipje had volgens Medialaan-programmadirecteur Ricus Jansegers te maken met CAZ, het voormalige Acht, dat het beter deed dan verwacht. ‘Die zender is verdrievoudigd op een jaar tijd.’ Het schema van Q2 is daardoor wat herschikt. Op zondag is er plaats voor series als Prison break. Verder pakt Q2 wederom uit met enkele populaire Amerikaanse sitcoms, zoals The big bang theory, Brooklyn nine nine en Modern family. In het weekend programmeert de zender verschillende afleveringen van die programma’s bingewatchgewijs na elkaar. Op maandag is er op Q2 Absurdistan, van de makers van Foute vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content