De goede doelen van Music For Life zijn bekend

Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo horen van Peter Van de Veire dat 5,1 miljoen is opgehaald tijdens Music For Life 2015 © BELGA

Zoals vanouds zal de Warmste Week van Studio Brussel ook dit jaar plaatsvinden in de (werk)week voor kerst. Van 18 tot en met 24 december zendt de zender uit vanop De Schorre in Boom ten voordele van verschillende goede doelen.

Music for Life wordt dit jaar opnieuw georganiseerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Gerrit Rauws van de Koning Boudewijnstichting vertelde vanmorgen op Studio Brussel over het belang van de traditie.

“Zo’n actie heeft enorm veel impact op de verenigingen en ze zijn dan ook heel blij dat ze kunnen meedoen. De meeste verenigingen krijgen meer dan 1.000 euro, sommigen veel meer. Voor een grote vereniging is dat, maar voor kleine, minder bekende verenigingen is dat een belangrijk deel van hun budget, waardoor ze bv. nieuwe initiatieven kunnen opstarten. Ze merken ook dat hun naamsbekendheid toeneemt, dat ze meer vrijwilligers aantrekken.”

“De verenigingen merken de impact van Music for Life het hele jaar door”, aldus Rauws. Hij haalt het voorbeeld aan van de vzw Ambulancewens die de wensen vervult van patiënten uit de palliatieve afdelingen. “Zij hebben dit jaar eindelijk een ambulance kunnen kopen, dus dat is een prachtig initiatief.”

De lijst goede doelen waarvoor de zender zich dit jaar zal inzetten werd bekendgemaakt. Je vindt ze allemaal op www.dewarmsteweek.be

Ook de Britse band Bastille zal de schouders zetten onder Music For Life, dat maakte de band zelf bekend op Facebook Live. Ze steunen UNICEF BELGIUM via het concert Bastille For Life in deAncienne Belgique – AB op 28 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content