De documentaires en human interestprogramma’s om dit najaar naar uit te kijken volgens Knack Focus

Er is dit najaar meer te zien op uw beeldbuis dan Vlaamse fictie. Deze elf documentaires en human interestreeksen, bijvoorbeeld.

Ten oorlog: onder Vlaamse velden

Vanaf 29/8, 21.15, Eén

In deze driedelige special volgt Arnout Houben een team van archeologen in de buurt van het West-Vlaamse Langemark, waar een gaspijplijn wordt aangelegd die dwars door de belangrijke frontlijnen van WO I loopt. Met indrukwekkende dronebeelden van die lap oorlogsgrond.

Wanderlust

Vanaf zondag 4/9, 21.10 op Canvas

Nieuw filosofieprogramma waarin de Pools-Vlaamse filosofe Alicja Gescinska intieme gesprekken voert met gerenommeerde denkers zoals de Schotse beeldhouwer Alexander Stoddart.

4X7

Vanaf woensdag 7/9, 21.00 op Canvas

Vier korte documentaires van zeven minuten, gemaakt door gevestigde waarden als Marc Didden, Stijn Coninx en Paul Jambers, maar ook door opkomend talent als Lidewij Nuitten (van Iedereen beroemd), die een integer portret van haar vader maakte.

Changemakers

Vanaf woensdag 7/9, 21.35 op Canvas

Vijf portretten van visionaire mensen die fundamentele verandering hebben teweeggebracht. Zo heeft een Amerikaan in Kenia een eigen munt ontwikkeld om de armoede te verdringen.

De herontdekking van de wereld

Vanaf dinsdag 29/11 op Canvas

© VRT

Zes gereputeerde Vlaamse wetenschappers, onder wie filosoof Johan Braeckman, ondernemen een reis in de voetsporen van hun internationale helden, zoals de wiskundige Alan Turing.

Buurman, wat doet u nu?

Vanaf maandag 19/9, 21.25 op Eén

Nieuwe reportagereeks waarin Cath Luyten – die zelf geboren is in het dorpje Koewacht, net over de Belgisch-Nederlandse grens – gaat logeren bij tien spraakmakende Nederlanders.

Truken van de foor

Later dit najaar op Eén

De documentaires en human interestprogramma's om dit najaar naar uit te kijken volgens Knack Focus
© VRT JOKKO

Programma dat ons dagelijkse gedrag onder de loep neemt, gepresenteerd door Freek Braeckman en MNM-presentatrice Julie Van den Steen.

De fiscus

Later dit najaar op Eén.

Productiehuis Sylvester kreeg toegang achter de schermen van de meest gevreesde overheidsdienst van ons land: de FOD Financiën. Tien belastingambtenaren worden – undercover – gevolgd tijdens de uitoefening van hun job.

Asfalt

Later dit najaar op Canvas

Zesdelige docureeks van de makers van Slijk waarin bijzondere sporten aandacht krijgen. Onder meer motorsporten en een breakdancegemeenschap in Brussel komen aan bod.

Hotel Römantiek

Later dit najaar op Vier

De documentaires en human interestprogramma's om dit najaar naar uit te kijken volgens Knack Focus
© –

Nieuw realityprogramma van Woestijnvis waarin dertig vrijgezelle zestigplussers naar een hotel in Zwitserland trekken om – hopelijk – de ideale partner te vinden. Met Otto-Jan Ham, Sven De Leijer en nieuwkomer Frances Lefebure.

Ons eerste huis

Later dit najaar op Vier

De documentaires en human interestprogramma's om dit najaar naar uit te kijken volgens Knack Focus

Bartel Van Riet helpt drie koppels met de verbouwing van hun huis, samen met hun ouders en schoonouders. Een specialist zal bepalen wie de hoogste meerwaarde kon creëren en 150.000 euro krijgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content