David Letterman maakt tv-comeback op Netflix

© Getty Images
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

33 jaar lang domineerde de Amerikaan David Letterman de laatavond op NBC en CBS, tot hij er in 2015 de brui aan gaf bij The Late Show. Nu haalt Netflix hem terug naar het scherm, met een nog titelloos programma, gepland voor 2018.

‘Dit is wat ik geleerd heb: als je op pensioen gaat om meer tijd met je familie te kunnen doorbrengen, toets dat dan eerst eens af bij je familie.’ Met die woorden kondigde David Letterman, die in mei 2015 stopte als talkshowhost van The Late Show op de Amerikaanse zender CBS, zijn terugkeer naar het kleine scherm aan.

Letterman, inmiddels mét ZZ Top-baard, gaat voor zijn nieuwe programma in zee met Netflix. Veel details zijn er nog niet bekend over zijn nieuwe reeks, behalve dan dat ze ‘zes afleveringen van telkens een uur’ zal bevatten, en dat de presentator ‘diepte-interviews met buitengewone mensen’ zal afnemen en ‘zijn nieuwsgierigheid en humor zal etaleren via veldwerk’.

‘Ik heb er zin in en ben blij dat ik voor dit project met Netflix kan samenwerken’, dixit Letterman tegenover Variety. En dat genoegen is wederzijds: ‘David Letterman ontmoeten alleen al was een belevenis, dus beeld je maar eens in hoe spannend het voor me is om met hem te kunnen werken’, aldus Netflixtopman Ted Sarandos. ‘Of hij zijn baard zal behouden? Dat moeten we nog zien.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content