‘Da’s Liefde’ grijpt naast Emmy

Jens Dendoncker

Het VTM-programma ‘Da’s Liefde’ van productiehuis Shelter heeft in New York geen Internationale Emmy Award gewonnen. In de categorie ‘niet-gescript entertainment’ ging de prijs naar het Verenigd Koninkrijk.

De Emmy Awards zijn bij de belangrijkste televisieprijzen ter wereld.

In ‘Da’s Liefde’, dat in het voorjaar te zien was op VTM, testte comedian Jens Dendoncker de wetenschap over de liefde in de praktijk. Het programma was genomineerd samen met Zuid-Korea (‘I-Land’), Mexico (‘The Masked Singer’, seizoen 2) en het Verenigd Koninkrijk (‘The Masked Singer’). Het felbegeerde beeldje ging uiteindelijk naar het Verenigd Koninkrijk.

‘Kwetsbaarheid’

‘”Da’s Liefde” gaat in essentie over kwetsbaarheid en “all in” durven gaan. Ik ben ongelooflijk trots op onze hele ploeg en op Jens dat ook zij “all in” zijn gegaan voor “Da’s Liefde” in een zwaar coronajaar’, reageerde Sofie Peeters van productiehuis Shelter na afloop. ‘Dat is ongetwijfeld de reden dat we bij de vier besten van de wereld stonden in onze categorie. Jammer genoeg komen we niet naar huis met een beeldje deze keer, maar wel met een nog sterker team en dus ben ik zeker: we’ll be back.’

Het Vlaamse productiehuis Shelter won eerder wel al drie internationale Emmy Awards, voor ‘Benidorm Bastards’ (2011), ‘Wat Als?’ (2014) en ‘Hoe zal ik het zeggen?’ (2018).

Hayley Squires

De internationale Emmy Awards worden jaarlijks in New York uitgereikt door de International Academy of Television Arts & Sciences en bekronen televisieprogramma’s die gemaakt zijn buiten de Verenigde Staten. In totaal maakten er 44 genomineerden, afkomstig uit 24 verschillende landen, kans op een beeldje. Er werden in elf categorieën prijzen uitgereikt.

De prijs voor beste actrice ging naar de Britse Hayley Squires (‘Adult Material’), die van beste acteur naar haar landgenoot David Tennant (‘Des’). Het vierde seizoen van de Franse serie ‘Dix pour cent’ won de prijs voor beste komedie, het Chinese ‘The Song of Glory’ is de beste telenovelle. ‘Hope Frozen: A Quest To Live Twice’ uit Thailand werd verkozen tot beste documentaire, het Israëlische ‘Tehran’ tot beste dramareeks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content