Danny Boyle en producers ‘Slumdog Millionaire’ slaan de handen in elkaar voor nieuwe serie ‘Trust’

© Danny Boyle

Regisseur Danny Boyle en de producers van Slumdog Millionaire gaan in zee met FX Networks voor een nieuwe productie genaamd Trust. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal over de ontvoering van de zoon van een Amerikaanse oliemagnaat in Rome begin jaren ’70. Een releasedatum is nog niet bekend.

FX Networks maakte recent de mini-serie Trust bekend waarvoor Danny Boyle – bekend van onder meer Trainspotting en Steve Jobs – in de regiestoel kruipt. Hij zal worden bijgestaan door de producers met wie Boyle al eerder werkte voor Slumdog Millionaire – waarvoor hij een Oscar won – en 127 Hours. Het productiehuis FX Networks heeft in totaal tien afleveringen van de serie besteld.

‘Boyle en zijn producers hebben een magnifieke job gedaan bij het vertellen van het verhaal van de familie Getty en hun tumultueuze geschiedenis in Trust‘, zegt Erik Schrier, medeverantwoordelijke van de programmering bij FX Networks. ‘Het script maakt een wonderlijke dramareeks van een bizarre en beruchte kidnapping in de jaren zeventig.’

Waargebeurd

Trust zal gaan over het waargebeurde verhaal rond John Paul Getty III, de erfgenaam van een Amerikaanse oliemagnaat, die ontvoerd werd door de Italiaanse maffia. Een onderzoek werd geweigerd door de Italiaanse politie omdat ze dachten dat het om een flauwe grap ging. Door het ongeloof van de vader en afwezigheid van de grootvader is de moeder de enige die overblijft om met de wanhopige ontvoerders te onderhandelen.

Buiten de synopsis, regie en producers is er nog niet veel bekend over de nieuwe productie van FX Networks. Wanneer de televisiereeks precies verschijnt is nog niet aangekondigd.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content