Coronavirus: schermgezichten van Eén, VTM, Vier en Vijf geven samen preventietips

Nathalie Meskens (VTM) in het preventiespotje © VRT/DPG Media/SBS

Op vraag van de FOD Volksgezondheid hebben de omroepen VRT, DPG Media en SBS een spot opgenomen met tips om het coronavirus in te dijken. Onder anderen Nathalie Meskens en Erik Van Looy werkten aan het filmpje mee.

Zes schermgezichten, verdeeld over de grote Vlaamse tv-omroepen, zijn samen de studio ingedoken om een sensibiliseringsspot te maken voor de preventie tegen het coronavirus: Danira Boukhriss Terkessidis, Sven De Leijer (Eén), Nathalie Meskens, Koen Wauters (VTM), Annelien Coorevits (Vijf) en Erik Van Looy (Vier). Samen delen ze zes preventietips om het virus op afstand te houden.

De spot, die zowel op tv, radio als online te zien en te horen zal zijn, is een samenwerking van de VRT, DPG Media (VTM, Q2, CAZ) en SBS (Vier en Vijf). ‘We maken de spot in samenwerking met de FOD Volksgezondheid op vraag van minister Maggie De Block (Open VLD)’, zeggen de omroepen in een gezamenlijke mededeling. ‘Door met een neutrale spot zes eenvoudige preventietips te delen via al onze kanalen willen we als mediabedrijven helpen om het coronavirus mee in te dammen.’

De spot wordt momenteel afwerkt en zal vanaf maandagavond 9 maart 2020 tegelijkertijd verspreid worden via de verschillende kanalen van VRT, DPG Media en SBS.

Erik Van Looy
Erik Van Looy© VRT/DPG Media/SBS
Sven De Leijer
Sven De Leijer© VRT/DPG Media/SBS
Danira Boukhriss Terkessidis
Danira Boukhriss Terkessidis© VRT/DPG Media/SBS
Koen Wauters
Koen Wauters© VRT/DPG Media/SBS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content