China wil livestreaming beteugelen en voert censuur in

© REUTERS

Vanaf 1 december zal de Chinese overheid de snel groeiende livestreamingindustrie ernstig beknotten via nieuwe licenties en regels, dat meldt Variety.

De Chinese Cyberspace Administration heeft gezegd dat livestreaminghosts de inhoud van deze streams eerst moet censureren eer ze via het internet uitgezonden mogen worden. Deze hosts moeten bovendien ook persoonlijke en professionele details verzamelen van alle streamers, en zij die vallen onder de ‘nieuws en entertainment’ categorieën zullen licenties moeten aanvragen. Ieder platform wiens streamingdienst livecommentaar van kijkers toelaat zal bovendien moderatoren in dienst moeten nemen om ervoor te zorgen dat die commentaar gecensureerd wordt.

Deze nieuwe regels gaan in op 1 december.

Livestreaming is de laatste jaren enorm van de grond gekomen in China en heeft heel wat online nieuwsdiensten en internetberoemdheden gecreëerd. En net dat schiet bij de overheid in het verkeerde keelgat: met de nieuwe maatregelen willen ze vulgariteit beperken en ongeautoriseerde nieuwsdistributie beteugelen. “Deze regels werden net in leven geroepen om goede livestreaming te ondersteunen en om de groei van deze sector op fatsoenlijke wijze te laten verlopen”, aldus de CAC.

Bekijk hier de documentaire die TechCrunch deze zomer maakte over de Chinese streamingindustrie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content