Chantal Pattyn wordt manager Cultuur VRT

Chantal Pattyn © VRT

Klaraboegbeeld en ‘Pompidou’-presentatrice Chantal Pattyn zal in haar nieuwe functie een toekomstgerichte visie uittekenen over het cultuuraanbod van de VRT over de netten heen.

Huidig Klara-nethoofd Chantal Pattyn wordt manager Cultuur bij de openbare omroep. In deze nieuwe functie zal zij een toekomstgerichte visie uittekenen over het cultuuraanbod van de VRT over de netten heen, de werking van de verschillende cultuurredacties en de partnerships met de culturele sector. Pattyn blijft nethoofd van Klara en behoudt ook haar eigen programma ‘Pompidou’.

‘Het artistiek aanbod in Vlaanderen en Brussel is van een unieke kwaliteit. Zowel op het gebied van theater, dans, beeldende kunst, muziek, architectuur, literatuur, design en mode zijn we gezegend met kunstenaars die vaak tot de internationale top behoren. Die artistieke dynamiek en klasse willen we ook op VRT laten horen en zien’, zegt ze in een persbericht. ‘Op de openbare omroep is een pak culturele expertise aanwezig. Samen met mijn team wens ik deze kennis in kaart te brengen en te laten renderen op de verschillende netten. Ik maak me sterk dat we samen een sterk cultureel verhaal kunnen brengen.’ Haar opdracht zal op termijn ook impact voor de sector, maakt ze zich sterk.

Peter Claes, directeur Media en Productie van de openbare omroep, is alvast verheugd. ‘Ze wordt binnen en buiten VRT zeer gewaardeerd voor haar expertise en haar kracht om samen te werken met de cultuursector’, zegt hij. ‘Haar visie en inspirerend leiderschap leidden al tot succesvolle initiatieven als het Klarafestival, Klara in deSingel, Klara 4 Kids en Iedereen Klassiek.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content