Catherine E. Coulson, de Log Lady uit Twin Peaks, is overleden

Log Lady © -

De actrice overleed op 71-jarige leeftijd na een strijd tegen kanker. Ze was het best bekend voor haar rol als Margaret Lanterman, de Log Lady in Twin Peaks.

Catherine E. Coulson was niet alleen actrice, maar werkte ook aan verschillende filmprojecten achter de schermen. Ook was ze een vast lid van het Oregon Shakespeare Festival.

De band tussen Coulson en David Lynch gaat al terug tot de jaren zeventig, toen ze als assistente meewerkte aan ‘Eraserhead’. In de kortfilm ‘The Amputee’ speelde ze een vrouw zonder benen die een brief schrijft terwijl een verpleegster haar verzorgt. Lynch nam de rol van verpleegster zelf voor zijn rekening. In die periode kreeg Lynch een visioen van een vrouw met een boomstam, wat later zou resulteren in het personage van de Log Lady.

‘Vandaag verloor ik een van mijn meeste dierbare vriendinnen. Catherine was een fantastisch persoon die altijd klaarstond voor haar vrienden. Ze werd vervuld van liefde voor alle mensen, voor haar familie en haar werk. Ze was een onuitputtelijke werker en had een geweldig gevoel voor humor. Ze hield van lachen en van mensen aan het lachen maken. Ze was een spiritueel persoon en hield van meditatie. Ze was de Log Lady,’ liet Lynch optekenen in een statement.

Coulson had haar terugkeer naar Twin Peaks in de nieuwe reeks al verzekerd. Of de opnames met haar personage al zijn ingeblikt, is niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content