Cartoon Network stimuleert creativiteit van kinderen met wedstrijd

Cartoon Network pakt vanaf 1 september uit met de wedstrijd Imagination Studios. De tekenfilmzender wil kinderen aanmoedigen om hun teken-, schrijf- en animatietalent te ontwikkelen. Naast de wedstrijd plant de zender ook workshops en andere activiteiten.

Met Imagination Studios wil Cartoon Network aan kinderen tonen dat er geen grenzen zijn aan fantasie. Die verbeelding kunnen kinderen tijdens een online wedstrijd aan het werk zetten in drie categorieën. De tekencategorie is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar, 8- tot 12- jarigen mogen hun eigen script of storyboard schrijven. 10- tot 14- jarigen kunnen aan de slag met animatie.

Imagination Studios is niet alleen een wedstrijd, maar ook een educatief project. Zo organiseert Cartoon Network tijdens de wedstrijdperiode verschillende activiteiten, in samenwerking met enkele partners. Dankzij mu-zee-um kunnen kinderen bijvoorbeeld aan een workshop deelnemen tijdens het Filmfestival van Oostende (11 tot 19 september).

Aan Imagination Studios is een campagnewebsite verbonden, waarop de makers van Cartoon Networkseries tips geven. Onder andere Ben Bocquelet (De wonderlijke wereld van Gumball (foto)) en Rebecca Sugar (Steven Universe, Adventure Time) helpen de kinderen op weg. Daarnaast bevat de website veel tools waarmee de kinderen aan de slag kunnen, zoals kleurbladen, muziekfragmenten en storyboards.

Tekenpakketten en iPad

Per categorie wordt er één winnaar gekozen door de driekoppige wedstrijdjury. Lectrr, huiscartoonist van De Standaard, is de bekendste naam. Ook het jonge scenaristencollectief Maliboe, dat aan Zone Stad meeschreef en aan het nieuwe Voor wat hoort wat (één), zit in de jury. Het derde lid is Isabelle Cracco (iza), die onder andere stop-motionanimaties maakte voor Hocus Pocus (Ketnet) en leerkracht animatiefilm is in het deeltijds kunstonderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent.

De jury mag heel wat mooie prijzen uitdelen. Zo maken deelnemers kans op tekenpakketten van Staedtler, een gloednieuwe Wacom tekentablet, een unieke drukgevoelige Wacom Bamboo Stylus Fineline en een iPad. Cartoon Network lanceert Imagination Studios ook in andere Europese landen. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content