BBC zendt controversieel Diana-interview niet meer uit

Prinses Diana en BBC-journalist Martin Bashir tijdens het legendarische interview in 1995 © Getty

De Britse openbare omroep BBC zal het legendarische interview met prinses Diana uit 1995 niet meer uitzenden. Dat heeft Tim Davie, de directeur-generaal van de BBC, dinsdag meegedeeld in een interview op BBC 4 Today.

De Britse openbare omroep kwam afgelopen week in het oog van de storm terecht, nadat een onafhankelijke commissie de ‘misleidende methodes’ aan het licht had gebracht die de BBC zou hebben gebruikt om het interview met prinses Diana te verkrijgen. Zo had journalist Martin Bashir met vervalste bankafschriften Diana doen geloven dat mensen waren betaald om informatie over haar door te spelen. Later bleek dat de BBC die praktijken in de doofpot had gestopt.

In het interview in 1995 ging prinses Diana uitgebreid in op haar probleemhuwelijk met Charles en haar eigen psychische problemen. Ze deed onder meer de beroemd geworden uitspraak dat er drie mensen in haar huwelijk met prins Charles zaten, waarmee ze doelde op Charles’ minnares Camilla Parker-Bowles. Ze erkende ook dat ze zelf een affaire had.

Onder andere prins William en prins Harry namen de BBC zwaar op de korrel na het rapport. De Britse regering kondigde aan fundamentele hervormingen van de openbare omroep te overwegen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content