Bart De Pauw wil getuigenissen tegen hem inkijken, VRT weigert

Bart De Pauw © Belga

Televisiemaker Bart De Pauw wil weten wie aan de basis van het onderzoek tegen hem lag. Hij wil daarvoor verzegelde enveloppen met getuigenissen tegenover de preventieadviseur van de VRT inkijken, maar de VRT weigert.

De Pauw noch zijn advocaat waren aanwezig bij de behandeling van de zaak, waarbij enkel het parket en de VRT partijen zijn. De VRT meent dat de inhoud van die enveloppen onder het beroepsgeheim valt, zegt advocaat Tom Bauwens aan Het Laatste Nieuws. Het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen, gaf vrijdagochtend geen commentaar op de zaak.

De zaak tegen Bart De Pauw brak een jaar geleden uit toen bekend werd dat de VRT de samenwerking met de televisiemaker per direct had stopgezet. De Pauw kwam zelf met een videoboodschap naar buiten waarin hij zei dat hij niet wist waarover het ging en zich nooit had bezondigd aan fysieke aanranding. De klachten zouden gaan over flirterige sms’jes. Verschillende vrouwen meldden zich nadien met soortgelijke verhalen.

Het onderzoek tegen De Pauw zit in een eindfase maar er moet eerst een beslissing genomen worden over de vraag tot inkijken van de verzegelde documenten alvorens het voor de raadkamer kan komen voor eventuele verwijzing naar een correctionele rechtbank. De KI in Antwerpen maakt op 23 november haar beslissing bekend. Indien ze de stelling van de VRT volgt, wordt verwacht dat het dossier snel voor de raadkamer in Mechelen zal komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content