Het beste van de wereldcinema als video on demand

© Sooner

UnCut, het streamingplatform van UniversCiné, evolueert tot Sooner. Het nieuwe platform biedt toegang tot een catalogus van duizenden films waar de filmliefhebbers hun hart eindeloos aan kunnen ophalen!

UniversCiné (een VOD-platform) en UnCut (het SVOD-platform van UniversCiné, dat met abonnementsformules werkt) bundelen hun krachten en lanceren ‘Sooner’, het nieuwe Belgische VOD-platform dat volledig in het teken staat van de Belgische, Europese en arthousecinema.

Concreet biedt Sooner vanaf augustus het volledige aanbod van UniversCiné en UnCut aan, een catalogus van ruim 8.500 auteursfilms. De dienst richt zich op de cinefiel, maar wil daarnaast ook een breder publiek bedienen. ” We willen de mensen de kans bieden films te ontdekken die ze anders misschien nooit hadden durven huren“, preciseert Maxime Lacour, de oprichter van UniversCiné Belgium.

Sooner richt zich dus tot een nieuwsgierig publiek dat graag zijn horizon verruimt. De Europese en auteurscinema staat garant voor een eigenzinnig, divers en origineel aanbod. Dat dit soort films nu ook via een streamingplatform beschikbaar wordt, zal de filmliefhebber als muziek in de oren klinken. Fan van Michael Haneke maar Amour gemist? Benieuwd om Cold War, de prachtfilm van Pawel Pawlikowski waar iedereen over praat, te ontdekken? Beide films zitten in het aanbod van Sooner, net als talloze andere filmparels die je nergens anders vindt.

Het beste van de wereldcinema als video on demand

Sooner, dit is Belgisch !

Sooner zet dus volop in op de Europese en arthouse filmcultuur, met werk van bekroonde cineasten en gevestigde waarden. Maar het platform biedt ook nadrukkelijk kansen aan opkomende filmmakers. De alternatieve cinema van eigen bodem wordt evenmin vergeten: 15 procent van het filmaanbod is Belgisch. En dat is niet alles, want Sooner is ook partner van o.a. het Filmfestival van Gent, het Filmfestival Oostende (waar de Vlaamse Ensors worden uitgereikt) en het Brussels International Filmfestival (BRIFF). Dankzij die partnerships kan Sooner zijn abonnees uitnodigen op die filmfestivals, maar ook op avant-premières, online-filmfestivals, in CINEMATEK in Brussel, enz. Sooner mag zich dus met recht en reden een trotse ambassadeur van de Belgische cinema noemen!

Sooner, dat is …

  • Duizenden films in twee talen, beschikbaar via SVOD (Video-On-Demand met abonnementsformules), TVOD (of ‘pay per view’, waarbij je een film huurt voor een beperkte duur) of EST (waarbij je de digitale film koopt en hem daarna onbeperkt kunt bekijken).
  • Vier abonnementsformules (keuze uit maandabonnementen of jaarplannen, met o.a. een studententarief van 6,99 €/maand en een premiumabonnement (maandabonnement + 3 ’tickets’ voor de huur van een recente film) aan 14,99 €/maand.
  • Het volledige filmaanbod is beschikbaar op smartphones, tablets, via Airplay, Chromecast en later ook op Smart TV’s en PlayStation.Meer informatie: www.sooner.be en www.facebook.com/soonerbenl