Beleggen in bitcoin op Belgisch platform

‘Spreiden, spreiden, spreiden’, is de gouden raad die elke belegger meekrijgt. “En in zo’n gediversifieerde portefeuille horen ook cryptomunten thuis”, zegt Marc Toledo, CFO van bit4you. “Steeds meer fondsen volgen trouwens die strategie.” Bit4you, het eerste (en enige) Belgisch cryptoplatform, maakt het mogelijk om op een veilige en eenvoudige manier Bitcoin en andere cryptomunten te kopen en te verkopen.

De handel in cryptomunten is hot. Dertien jaar geleden was de bitcoin de alereerste virtuele munt. Vandaag tellen we meer dan 14.000 crypto-activa. Even indrukwekkend is de exponentiële groei van het aantal gebruikers wereldwijd: eind 2020 waren die met 100 miljoen, in juni 2021 was hun aantal meer dan verdubbeld tot 221 miljoen gebruikers.

Lokale speler

De vraag naar dit digitale product, zijnde de virtuele munten, is aan het exploderen. Maar op welk handelsplatform kan een belegger in alle veiligheid cryptomunten kopen en verkopen? Door zich te profileren als een lokale speler met een fysiek (!) kantoor in Brussel, komt bit4you tegemoet aan de cruciale wensen van de belegger. “In tegenstelling tot andere platformen weten onze klanten wie we zijn. In tegenstelling tot onze concurrenten opereren we niet vanuit een of andere exotische locatie, waar het vaak een ingewikkeld verhaal is of zelfs onmogelijk.Onze klanten worden geholpen in hun eigen taal (Nederlands, Frans of Engels) en kunnen gemakkelijk met al hun vragen bij ons terecht en dit stelt hen gerust”, zegt Toledo.

Beleggen in bitcoin op Belgisch platform

Indrukwekkende cijfers

Die nabijheid en bereikbaarheid scheppen vertrouwen. De cijfers die bit4you voorlegt, liegen er niet om: eind augustus 2018 vond de eerste transactie plaats op het platform. “Nota bene door de toenmalige minister van Digitale Agenda, de huidige premier Alexander De Croo”, stipt Toledo aan. Dat eerste (half) jaar noteerde bit4you transacties ter waarde van 800.000 euro. In de jaren die volgden boomde de totaalwaarde van het aantal transacties op ons platform naar 13 miljoen euro in 2019, 170 miljoen in 2020 en we verwachten de kaap van 2 miljard euros te overschrijden in 2021.

De cryptobroker biedt momenteel een dertigtal virtuele munten aan, maar is vast van plan dat aanbod op te trekken tot een ambitieuze duizend. Toledo: “Alle munten die wij bieden voldoen uiteraard aan alle wettelijke vereisten.”

Potentie

bit4you is een platform dat zich aanpast aan verschillende niveaus van gebruikers en zet sterk in op het gebruiksgemak ervan.Dit is een absolute must voor nieuwe gebruikers. De communicatie blijft ook zeer belangrijk. Zo laten we de mensen kennismaken met het potentieel van bitcoins en andere virtuele munten via de basisinformatie beschikbaar op onze website en geven we zeer regelmatig webinars waarbij we onze klanten inlichten over evoluties in de markt, wereldwijde trends en de stand van zaken van de verschillende cryptomunten. Zo blijft iedereen up to speed en houden wij een nauwe band met hen.”

Veilig kennismaken met demo-wallet

Voor wie niet vertrouwd is met het platform of de handel in cryptomunten biedt bit4you de mogelijkheid om op de website aan de slag te gaan met een demo-wallet en 100.000 fictieve dollars. “Door te oefenen, raken kandidaat-beleggers vertrouwd met de gebruiksvriendelijkheid van het platform en leren ze hoe ze kunnen kopen en verkopen. Wil je daarna de stap zetten naar echt investeren in cryptomunten, kan je dat al vanaf een bedrag van 50 euro. Transacties met cryptomunten wordt kinderspel en kan rechtstreeks via onze website of zelfs mobiel via onze app op uw smartphone.”