‘Zwarte moslim Obama was ironisch’ (Madonna)

© AFP

Tijdens een concert in Washington DC heeft Madonna president Obama ongelukkig aangeprezen voor zijn herverkiezing. ‘We hebben een zwarte moslim in het Witte Huis’, was volgens het popicoon ironisch bedoeld.

Voor sterke uitspraken moet je tegenwoordig bij Madonna zijn. De popdiva die nog steeds met haar MDNA-tour de wereld rondreist heeft tijdens haar halte in Washington DC president Obama ‘een zwarte moslim’ genoemd. De uitglijder die voor heel wat verontwaardiging zorgde, was ironisch bedoeld.

Madge floepte de woorden eruit toen ze Obama wilde aanprijzen voor zijn herverkiezing. Ze begon de speech met lovende woorden over Abraham Lincoln en Martin Luther King Jr, alvorens over te schakelen naar de huidige president van de VS: ‘Het is fantastisch en ongelofelijk dat we vandaag een Afro-Amerikaan in het Witte Huis hebben.’ Ze ging verder met: ‘We hebben een zwarte moslim in het Witte Huis, …, dit betekent dat er hoop is voor dit land, en Obama vecht voor homorechten, dus steun deze man.’

In Amerika ligt de kwestie gevoelig, omdat rechts-conservatieven net beweren dat Barack Obama een moslim. ‘Het punt dat ik wilde maken, was dat een goede man een goede man is, ongeacht zijn religie’, laat het popicoon in een schriftelijke reactie weten.

‘Ik weet heus wel dat Obama geen moslim is, hoewel er genoeg mensen in dit land zijn die dat wel denken’, zegt ze. ‘En trouwens, wat dan nog? Het kan mij niets schelen welke religie hij aanhangt en dat zou andere mensen in Amerika ook niet moeten uitmaken.’ (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content