Zoo Kid / King Krule creëert een derde alter ego

Archie Marshall is amper achttien, maar heeft al drie muzikale alter ego’s bedacht. Hij debuteerde als Zoo Kid, transformeerde in King Krule en wordt nu Edgar The Beatmaker.

Zoo Kid debuteerde eind 2010 met het nummer ‘Out Getting Ribs’. Hij werd terecht geprezen om zijn unieke stemgeluid en inlevingsvermogen. Met een diploma van de befaamde Londense ‘Brit School’ op zak, maakte de jonge singer-songwriter gezwind naam in het alternatieve muziekmilieu. Zijn geluid in een hokje plaatsen is ondenkbaar: er zijn zowel dub-, jazz-, hiphop- als soulinvloeden in de nummers te horen.


Als King Krule maakte Archie Marshall reeds een titelloze EP (2011). Daarop stond het nummer ‘The Noose of Jah City’, dat een bescheiden hit werd. Sindsdien gaat het de muzikale kameleon voor de wind. Hij werd geselecteerd voor de longlist van BBC’s Sound of 2013 samen met andere populaire muzikanten als Haim, Chvurches en Tom Odell.


Met zijn zwaar Brits accent charmeert Marshall een steeds internationaler publiek. Zijn optreden op 18 april in de Antwerpse Trix werd gecanceld omdat de muzikant meer tijd nodig had om zijn album op te nemen. Het eerste ‘King Krule’ album wordt deze zomer verwacht.


Toch vond Marshall naast het opnemen nog tijd voor een sideproject. Onder de naam ‘Edgar the Beatmaker’ loste hij onlangs op het online muziekplatform Bandcamp enkele hiphop-geïnspireerde nummers. Daarop worden Marshalls herkenbare donkere stem en die van verschillende rappers begeleid door hiphop- en jazzgeluiden. Luistert u vooral zelf. (CB)


De releases van ‘Edgar The Beatmaker’ zijn te horen op Bandcamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content