‘Zomerse editie van TW Classic zonder incidenten’

Lionel Richie © Alex Vanhee

Bruce Springsteen heeft zondag een succesvolle editie van TW Classic op de festivalweide van Werchter afgesloten. Volgens de Rotselaarse eerste schepen Jelle Wouters (CD&V), die burgemeester Dirk Claes verving, verliep het festival zonder incidenten.

“Het Rode Kruis diende een 500-tal personen te verzorgen. Het betrof voornamelijk gevallen van zonneslag en zonnebrand, zonder ernstige zaken”, aldus Wouters. Een recordaantal festivalgangers kwam naar Werchter op een duurzame manier. De Lijn vervoerde vanuit Leuven en de randparking aan de Brabanthal in Haasrode meer dan 20.000 mensen. Naast circa 6.000 fietsers, kwamen er ook nog eens 3.400 mensen met een autocar. Vierduizend festivalgangers kochten een ticket voor een van de nachttreinen die de NMBS na afloop van het festival vanuit Leuven inlegde. Wouters verwacht dan ook niet dat de uittocht veel verkeersproblemen zal opleveren.

Werchter Beach

“We zijn heel tevreden over het verloop van deze editie van TW Classic. Na de waterellende van vorige week tijdens Rock Werchter hebben we vandaag een heel mooie zomerdag beleefd op het strand van de Werchterse festivalweide”, aldus Wouters, die zo verwijst naar het zand dat de organisatoren ook dit keer hadden bijgestrooid om nieuwe modderproblemen te voorkomen.

Tijdens deze TW Classic zorgden naast Bruce Springsteen vooral Simply Red, maar ook The Van Jets, de CC Smugglers en Lionel Richie voor ambiance. Vele festivalgangers vroegen zich echter af wat het melodramatische concert van Lana Del Rey kwam doen tussen al die sfeerscheppers. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content