Zomerfestivals rond de tafel om veiligheidsmaatregelen te bespreken

© Belga

De Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV) zit maandagavond rond de tafel met de festivalorganisatoren om de veiligheidsmaatregelen op de festivals te bespreken deze zomer. Dat zegt de voorzitter van de federatie Jan Briers.

De bedoeling is dat de vergadering een advies oplevert. “Dat blijft natuurlijk een advies, de uiteindelijke bevoegdheid blijft bij de burgemeester”, zegt Briers. De federatie heeft maandag een aantal specialisten uitgenodigd die hopelijk meer duidelijkheid zullen scheppen omtrent de materie.

Zullen onder meer op de vergadering aanwezig zijn: Chokri Mahassine, Tomorrowland, Dranouter en Sfinx. Verwacht wordt dat de vergadering een tweetal uur zal duren.

Vorige week was commotie ontstaan over de veiligheidsmaatregelen op de festivals. Briers had toen gezegd dat omwille van de terreurdreiging festivalgangers best handtassen en rugzakken thuis zouden laten.

Later reageerden Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, TW Classic, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop dat de komende zomer rugzakken en tassen wel toegelaten zouden zijn, maar slechts na strenge controle. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content