Zes nuttige tips voor een zorgeloze festivalervaring

Festivals horen een ‘party island’ te zijn: zorgeloos feestvieren en genieten, zonder meer. Met volgend nuttig lijstje bij de hand bent u alvast gewapend tegen tegenslag van alle mogelijke praktische aard.

Festivals horen een party island te zijn: zorgeloos feestvieren en genieten, zonder meer. Maar vaak staan praktische beslommeringen dat in de weg. Met volgend nuttig lijstje bij de hand bent u alvast gewapend tegen tegenslag van alle mogelijke praktische aard.

Deel op voorhand je tijd in: so much to do, so little time. Bereid je goed voor; maak een lijstje à la examenrooster van de bands die je wil zien, met het uur en de locatie erbij. Zorg dat alles zo goed mogelijk aansluit, zonder overlappingen. Ter plaatse in de chaos gedropt worden zonder te weten waar je naartoe wil/kan is allesbehalve fun. Bonustip: trek een oud paar schoenen aan om rond te zwerven, want je schoeisel overleeft het gegarandeerd niet.

Laat waardevolle spullen thuis: moeilijk om te weerstaan aan de lokroep van de smartphones en aanverwant hoogtechnologische apparatuur maar komaan, vier daagjes zonder getokkel en gestaar naar touchscreens moet heus wel lukken. Want bestaat er iets irritanter/triestiger dan iemand die in een uitzinnige menigte op z’n schermpje staat te turen? Spreek goed op voorhand af voor vervoer, en laat je eens goed gaan. Bewijs dat je wel kan leven zonder Facebook, Twitter en consoorten (neem desnoods wel een oud mobieltje mee voor noodgevallen). Ontketen jezelf, be free.

Oordopjes: hebben een oncool imago, maar kunnen héél praktisch uit de hoek komen. Vooral ’s nachts, of ’s ochtends – het is maar hoe je het bekijkt – wanneer de gemiddelde festivalganger z’n nest inkruipt en van een goede nachtrust wil genieten. Demp het gejoel en kabaal van je medefestivalgenoten en slaap op je beide oren.

Zorg dat alles goed vast zit: hossen, dansen, springen goed en wel, maar verlies daarbij wel je spullen niet uit het oog. Geld bijvoorbeeld, heeft de vervelende gewoonte om nogal los in de broekzak verscholen te zitten. Maak of hang alles stevig vast aan je outfit, of neem een rugzak mee naar de festivalweide – liefst één zonder gaten en met riemen, die je kunt vastgespen rond je middel. Ook je tent maak je beter goed vast, kwestie om voorbereid te zijn op eventueel noodweer.

Water: niet meteen rock ‘n’ roll, maar o zo belangrijk wanneer je vast zit in een menigte en drie uur door het zwetende publiek moet laveren alvorens je uitgedroogd een kraampje bereikt. Bovendien ook nog steeds het beste middel tegen de dorst.

Hoofddeksel: gekleurde zonnebrillen en marcellekes, festivalesker kan haast niet. Maar vergeet je hoofd niet; neem een classy hoed of gewoon een petje mee. Een paraplu kan ook handig zijn. (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content