Zeldzaam studiomateriaal van Jimi Hendrix binnenkort op LP

‘Hear My Music’, een dubbele LP met groepsjams en solo-improvisaties van de gitaarvirtuoos, komt uit op 28 november. Het exclusieve materiaal zal 11 tracks tellen.

‘Hear My Music’, een dubbele LP met groepsjams en solo-improvisaties van de gitaarvirtuoos, komt uit op 28 november. Het exclusieve materiaal zal 11 tracks tellen.Jimi Hendrix-fans die verwoed marktjes afschuimen op zoek naar stoffige dozen met authentiek materiaal krijgen een hebbedingetje toegeworpen.

Naar aanleiding van Record Store Day – Black Friday op 28 november komen twee LP’s uit met zeldzame, instrumentale studio-opnames van het rockicoon. ‘Hear my music’ zal elf tracks tellen en werd opgenomen in begin 1969, één jaar voor het overlijden van Hendrix dus. Volgens het label gaat het over creatieve jamsessies, zowel in groep als individueel.

Op de ‘officiële bootleg’ die elf tracks telt, staan onder meer twee versies van ‘Valleys of Neptune’. De ene legt de nadruk op zijn pianotalenten terwijl de andere zijn eindeloze gitaarexpertise belicht. Maar ook originele versies van ‘Drone Blue’ en ‘Jimi/Jimmy Jam’ die uitkwamen op de exclusieve ‘Nine to the Universe’ zijn terug te vinden op de langspelers.De opnames worden uitgegeven door Dagger Records, een label dat vooral bekend staat voor online verkoop. (JC)

Beluister in het onderstaande filmpje een versie van Valleys Of Neptune.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content