ZAZ, Tourist LeMC en Flying Horseman op 42ste Festival Dranouter

ZAZ. © Wouter Van Vaerenbergh

De 42ste editie van het Festival Dranouter mag op 5, 6 en 7 augustus onder meer ZAZ, Tourist LeMC en Flying Horseman verwachten.

Festival Dranouter pakt uit met zes namen, waarvan ZAZ de opvallendste is. De Franse zangeres mag de slotdag als headliner afsluiten. In 2013 stond ze al eens op het podium van Dranouter. Haar eigenzinnige mix van folk, jazz, chanson, swing en Franse variété werd toen enorm gesmaakt.

Daarnaast zijn er opnieuw heel wat Belgische namen op het appel. De Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC en Flying Horseman, het soloproject van Bert Dockx, staan op zaterdag op het podium. Tout Va Bien, de laureaat van de Studio Brussels talentenjacht De Nieuwe Lichting, staat op de slotdag geprogrammeerd op de Clubstage.

Dranouter strikte verder nog het Hongaarse Söndörgö, die op de openingsdag in de kerk van Dranouter speelt, het Bulgaarse Oranitza en Trad Attack! uit Estland. Die laatste twee staan op Club Stage op zaterdag.

Festival Dranouter houdt ook vast aan de nieuwigheden van vorig jaar. Zo kwam het festivalterrein voor het muziekcentrum ’t Folk te liggen en werden de verschillende podia dichter bij de stadskern gebracht. Dat bleek een succesformule te zijn.

“Na de geslaagde transformatie van het festival in 2015 gaat Festival Dranouter verder op de ingeslagen route: een eclectisch muzikaal programma met maximaal luistercomfort verspreid over (intieme) locaties in het hart van het dorp en een gevarieerd palet aan randanimatie”, aldus de organisatie. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content