Zangeres Sarah Pepels verlaat rockgroep Portland

© Belga

Volgens de groep, die bestaat uit Sarah Pepels en Jente Pironet, was de interne dynamiek van Portland niet langer houdbaar. Daarom neemt Pepels, in goede verstandhouding, afstand van de groep.

‘Nooit gedacht dat we dit nieuws met jullie zouden moeten delen, maar wat we vreesden is werkelijkheid geworden. Sarah Pepels verlaat de band.’ Zo begint de aankondiging die Portland op sociale media deelde. Pepels zat zeven jaar bij Portland, en er wordt gesproken van een periode die ‘bij momenten zeer pijnlijk, maar ook zeer mooi’ was.

‘De interactie tussen Jente en mezelf was op vele momenten magisch, maar dit was zeker niet altijd het geval. Ik heb geprobeerd om grenzen te stellen, maar naar mijn aanvoelen tevergeefs. Ik ben altijd blijven geloven dat we de situatie konden redden, maar deze bleek uitzichtloos. Om die redenen heb ik beslist om de band te verlaten. Ik ben ervan overtuigd dat Jente de groep zal heruitvinden’, laat Pepels in een statement weten.’

‘Het vertrek van Sarah laat een diepe indruk op mij na. Het leven als band is intens en duwt ons tot het uiterste. Dat leidde tot een dynamiek die we niet meer ten goede hebben kunnen keren. Ik betreur dat de tussen ons gecreëerde afstand niet overbrugd kan worden, maar respecteer de beslissing die ze neemt. Het zal ongetwijfeld anders zijn zonder Sarah, maar Portland blijft bestaan’, vult Jente Pironet aan.

De groep gaat dus door zonder Pepels. Alle geplande concerten gaan gewoon door, zij het in licht gewijzigde vorm. Wie Portland nog als oorspronkelijk duo aan het werk wil zien, kan binnenkort afstemmen naar Liefde Voor Muziek, het VTM-programma waar Belgische muzikanten elkaars muziek coveren en waar Portland komend seizoen aan deelneemt. Ook op Departures, het nieuwe album van Portland dat nog moet uitkomen, zal Pepels nog te horen zijn.

Never thought we would have to share this news with you, but what we feared became reality. Sarah Pepels is leaving the…

Posted by Portland on Thursday, March 2, 2023

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content