Zanger Sum 41 bijna overleden aan alcohol

© Reuters

“Als ik nog één glas alcohol drink overleef ik het volgens de dokter niet”. Dat schrijft de 34-jarige zanger Deryck Whibley van de Canadese punkband Sum 41 op zijn website.

“Als ik nog één glas alcohol drink overleef ik het volgens de dokter niet”. Dat schrijft de 34-jarige zanger Deryck Whibley van de Canadese punkband Sum 41 op zijn website waarop ook foto’s van de zanger in het ziekenhuis te zien zijn.

Whibley verontschuldigt zich bij zijn fans voor zijn maandenlange afwezigheid. “Ik was de afgelopen maand erg ziek en lag in het ziekenhuis. Ook de weken voorafgaand aan mijn opname in het ziekenhuis voelde ik me niet goed. De reden waarom ik zo ziek ben geworden is dat ik de afgelopen jaren veel te veel gedronken heb. De drank heeft me uiteindelijk klein gekregen. Ik dronk iedere dag veel.”

Één drankje thuis voor de televisie bleek uiteindelijk de druppel. Whibley voelde zich plotseling enorm beroerd en viel bewusteloos neer. Zijn verloofde zorgde ervoor dat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Daar bleken zijn lever en nieren ernstig aangetast te zijn door overmatig alcoholgebruik. “Als ik nog één glas alcohol drink ga ik dood, zegt de dokter. Ik wil niet preken, maar drink altijd verantwoordelijk. Dat heb ik niet gedaan.”

Het incident heeft gelukkig ook een positieve kant: “Ik heb mijn passie en inspiratie voor het schrijven van muziek terug. Het is binnenkort tijd voor een nieuw album en een tournee.” aldus Whibley. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content