Zal Bono ooit nog gitaar kunnen spelen?

© Reuters

De leadzanger van U2 vreest dat het bespelen van zijn gitaar verleden tijd is. De revalidatie na zijn fietsongeval in november blijkt moeilijker dan gedacht.

De zanger van de Ierse rockgroep raakte midden november gewond tijdens een fietsongeval in New York. Hij was er erg aan toe, met onder meer een meervoudig gebroken arm, een gebroken elleboog, een gebroken vinger, een meervoudig gebroken linkersleutelbeen en een breuk aan zijn linkeroogkas als zwaarste verwondingen. Bono onderging toen ook een zware operatie en kreeg een stevig revalidatieprogramma te slikken, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. ‘Revalideren is moeilijker dan gedacht’, vertelt hij in een bericht op de website van de band.

Hij laat ook weten dat het bovendien niet duidelijk is of hij ooit nog een gitaar ter hand zal kunnen nemen. Iets wat veel fans zullen betreuren, aangezien de band vanaf mei op wereldtournee vertrekt. Met deze tour in het vooruitzicht wil Bono zich ten volle smijten om goed te revalideren. Hij zegde zowat alle publieke optredens af en zal zich de komende maanden in de luwte houden. De ‘U2 Innocence + Experience Tour’ doet op 13 en 14 oktober het Antwerpse Sportpaleis aan. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content