Wu-Tang Clan releasen nieuw album: slechts één exemplaar

De rappers van de Wu-Tang Clan weten wat exclusiviteit is: van het langverwachte geheime album ‘The Wu – Once upon a time in Shaolin’ zal slechts één kopie worden uitgebracht.

Muzikanten dringen er al langer op aan hun werk met evenveel respect te behandelen als eender welke andere kunstvorm. Nu voegen de rappers van de Wu-Tang Clan de daad bij het woord door slechts één exemplaar van het geheime dubbelalbum ‘The Wu – Once upon a time in Shaolin’ uit te brengen.

‘We brengen een album uit zoals niemand dat ooit gedaan heeft’, aldus RZA (Robert Fitzgerald Diggs, rapper bij de Wu-Tang Clan) in Forbes. ‘Het wordt een uniek collector’s item. Voor wie de plaat te pakken zal krijgen, zal het voelen alsof die een scepter van een Egyptische koning bezit.’

Strenge beveiliging tegen lekken Het langverwachte album zal eerst een heuse tournee maken langs musea, galerijen en festivals. Om even naar de plaat te luisteren en te kijken, zullen enthousiaste bezoekers tussen de 30 en de 50 dollar (ongeveer 20 tot 35 euro) moeten neertellen. De luistersessies zullen bovendien zwaar beveiligd worden met onder andere het gebruik van hoofdtelefoons die door de centra zelf zullen worden geleverd, om lekken van het album te voorkomen. ‘Eén lek en het hele concept is vernietigd’, meent de producer van de plaat, Tarik ‘Cilvaringz’ Azzougarh, in Time.

Het nieuwe dubbelalbum dat 31 nummers telt en 128 minuten duurt zal na de tour te koop worden aangeboden. Volgens Forbes zal daar een aardig prijskaartje van enkele miljoenen dollars aan vasthangen. Daarvoor krijgt u de plaat gepresenteerd in een met het insigne van de groep (‘W’) gegraveerde zilveren doos die ontworpen werd door de Brits-Marokkaanse artiest Yahya. Een gelukkige – maar vooral rijke – fan zou het album te pakken kunnen krijgen, maar speculaties doen de ronde dat een platenlabel het album zou kunnen kopen om het daarna op de traditionele manier uit te geven.

Het andere langverwachte album dat de 20ste verjaardag van de rappers moet vieren, ‘A better tomorrow’, zal wel standaard commercieel worden uitgebracht in de zomer van 2014. (WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content