Wouter Berlaen op Amerikaanse radio

© Thomas De Bruyne / BroedBloeders

Het debuut van Wouter Berlaen gaat niet onopgemerkt voorbij. Naast de eerste single ‘Ge zij were zat’ staat er ook een cover van Paul Westerberg op de plaat ‘Vanuivoeurt’. En die cover kon Westerberg,frontman van de Amerikaanse band ‘The Replacements’ erg smaken.

Oorspronkelijk is Wouter Berlaen een (contra)bassist van opleiding, maar de Oost-Vlaamse muzikale duizendpoot maakt nu zijn debuut als singer-songwriter. Zijn plaat ‘Vanuivoeurt’ bevat naast negen eigen nummers in het Zultse dialect ook een cover van Paul Westerberg. Berlaen toverde de hit ‘World Class Fad’ om tot ‘De groeute Jan’. Die cover kwam Westerberg ter ore en hij stuurde het prompt door naar een populair radiostation in Mineapolis, die het nummer binnenkort in de ether zal sturen.


Ook Berlaens eerste single ‘Ge zij were zat’ krijgt tegen zijn eigen verwachtingen in heel wat positieve commentaar. Luc De Vos en Maaike Cafmeyer leenden hun stemmen voor dit nummer. Ze zijn ook in de videoclip te zien, die gerealiseerd werd door Frank Bongers.


Het album ‘Vanuivoeurt’ – dat zoveel betekent als ‘Van nu af aan’ – komt op 21 maart uit. De bijhorende cd-voorstelling gaat op 24 maart door in de AB. Op 7 april maakt Berlaen zijn opwachting in de Charlatan in Gent.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content