World Radio Day viert de radio

© Thinkstock

Op 13 februari vieren we World Radio Day. Het is een dag om het medium radio te vieren en om de internationale samenwerking tussen radiostations in de verf te zetten.

Het is de derde keer dat UNESCO deze dag van de radio organiseert. Met World Radio Day wil de organisatie het belang van het medium aantonen en contacten tussen verschillende zenders aanmoedigen. Op hun site spreken ze over radio als “een goedkoop en onmiddellijk medium dat specifiek afgelegen gemeenschappen en kwetsbare mensen bereikt en een leerrijk platform aanreikt zodat mensen zich in het publiek debat kunnen mengen”. Ze vermelden ook dat met de nieuwe technologie nog meer publiek kan bereikt worden maar dat er nog altijd een miljard mensen zijn die geen toegang hebben tot het medium.

Dit jaar vraagt UNESCO specifiek om gendergelijkheid bij de radio te promoten. De organisatie roept op om over heel de wereld vrouwen te vieren en zij die hen supporteren.

Het idee voor de World Radio Day kwam vier jaar geleden van de Spaanse Academie voor Radio. In 2011 werd er op een conferentie van UNESCO beslist om deze dag effectief in te voeren. Elke radiozender wereldwijd kiest zelf hoe ze de dag vieren. (MM)

SOAS World Radio Day 2014 http://t.co/ZpfZq0XECn

— World Radio Day (@WorldRadioDay) February 13, 2014

Maar allez! Het is onze feestdag vandaag! http://t.co/9XnuzYCilQ Hip hip hip Hoeraanons! @mnmbe #radio

— Peter Van de Veire (@petervandeveire) February 13, 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content