Woodstock-festival keert vijftig jaar na datum terug

Swami Satchidananda geeft de openingsspeech van het originele Woodstock-festival in 1969 © Wikipedia

Vijftig jaar na het legendarische Woodstock-festival, waarbij popsterren als Jimi Hendrix en Janis Joplin optraden, plannen de originele organisatoren een comeback.

Van 16 tot en met 18 augustus komt er in het plaatsje Watkins Glen in het noorden van de staat New York een nieuw festival, kondigde Michael Lang, de organisator van het legendarische Woodstock, in een aantal Amerikaanse media aan. Het plaatsje Watkins Glen ligt op zo’n 200 kilometer van Bethel, waar het originele Woodstock midden augustus 1969 plaatsvond. Daar kwamen toen zo’n 400.000 mensen op af.

Met onder anderen Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Grateful Dead op de affiche geldt Woodstock nog steeds het hoogtepunt van de hippiebeweging in de Verenigde Staten.

Het is niet de eerste keer dat de naam Woodstock nieuw leven wordt ingeblazen. In 1979 vond er een Woodstock-concert plaats in het New Yorkse Madison Square Garden. Ook in 1994 en 1999 konden muziekliefhebbers naar Woodstock trekken. Die laatste editie zal vooral herinnerd worden door de branden en rellen die het festival ontsierden.

Op de affiche en de start van de ticketverkoop van het nieuwe evenement, dat trouwens samenvalt met Pukkelpop, is het nog een maand wachten, schrijft The New York Times. Volgens de krant heeft Lang een mix op het oog van ‘klassieke groepen, pop- en rapsterren van vandaag en mogelijk enkele opvallende samenwerkingen.’ Daarnaast zou de organisatie ruimte maken voor film, comedy en spoken word.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content