Willis Earl Beal cancelt Europese tour

De uit Chicago afkomstige singer-songwriter en kunstenaar Willis Earl Beal zal niet door Europa touren. De reden waarom blijft een raadsel. Als ’tegenprestatie’ zet hij acht nieuwe nummers online.

De uit Chicago afkomstige singer-songwriter en kunstenaar Willis Earl Beal zal niet door Europa touren. Naar eigen zeggen had hij geen inspraak in de beslissing. En ook de reden waarom is voor hem een raadsel. Als ’tegenprestatie’ zette hij acht nieuwe liedjes online.

De soulvolle Amerikaan verspreidde het nieuws via een blogbericht. Daarin bedankt hij de fans die een ticket gekocht hadden en benadrukt hij dat het niet zijn beslissing was om de tournee te cancelen: “Als het aan mij lag, kwam ik nu naar jullie toe en zong ik a capella vanop een kartonnen doos melk op de rand van de stoep. Het zou niet de eerste keer zijn. Ik heb hen dat ook voorgelegd, maar zonder succes.”

Normaal zou Willis Earl Beal op 22 februari in de Brusselse Botanique staan. Daar zou hij zijn nieuw album ‘Nobody Knows’ komen voorstellen, een soort manifest tegen de moderne samenleving en de gevaarlijke macht van de media. Dat concert gaat dus niet door. Mensen met tickets krijgen hun geld terugbetaald door de organisatie.

Bij wijze van zoenoffer biedt Willis Earl Beal gratis acht nieuwe nummers aan. De collectie songs heet “A Place That Doesn’t Exist” en kan je downloaden op zijn Soundcloudpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content