Will Tura schrijft muziek voor opvolger musical ’14-18′

Will Tura: 'Een droom' © BELGA

Zanger Will Tura zal samen met componist Steve Willaert de muziek schrijven voor de opvolger van de Vlaamse succesmusical “14-18”.

Dat meldt productiebedrijf Studio 100. De creatieve leiding van de musical, die pas eind 2018 in première gaat, komt in handen van Studio 100-baas Gert Verhulst.

Will Tura is de absolute koning van de Vlaamse muziek”, aldus Verhulst. “Ik hou ook zelf ontzettend veel van zijn muziek. Dat hij samen met Steve Willaert de muziek voor deze musical gaat schrijven, overtreft mijn stoutste dromen.”

De opvolger van “14-18” speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en de aanloop daarnaartoe. “De première is voorzien op 7 oktober 2018, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog en het moment waarop helaas de kiem voor de Tweede Wereldoorlog werd gelegd”, aldus Studio 100.

Tura: ‘Droom’

De 75-jarige zanger kreeg vorige maand nog een Lifetime Achievement Award op de negende editie van de Music Industry Awards (MIA’s). Toen gaf hij al aan meer te willen optreden, al lijkt hij het voorlopig te houden bij het schrijven van de muziek.

“Het is altijd mijn droom geweest om voor een productie als deze de muziek te mogen componeren”, aldus Tura. “Het project is voor mij ook enigszins emotioneel geladen, aangezien ik geboren ben in 1940 en de musical zal draaien om de Tweede Wereldoorlog.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content