White Lies stelt op 29 november nieuw album voor in de AB

De Britse indieband White Lies komt op 29 november naar de Brusselse Ancienne Belgique om haar nieuwe plaat ‘Big TV’ voor te stellen. Het trio lanceerde ook meteen een splinternieuwe single ‘Getting Even’.

White Lies heeft details rond haar derde langspeler vrijgegeven. De plaat zal ‘Big TV’ heten, en komt uit op 12 augustus via Fiction Records. ‘Big TV’ werd geproducet door Ed Buller, en opgenomen in Brussel. Op het album zal onder andere ‘Getting Even’ terug te vinden zijn, dat je onderaan kan beluisteren en gratis downloaden.

Frontman Harry McVeigh zei in een interview met NME het volgende: “Het is grotendeels hetzelfde als ons vorige werk, maar er zijn minder gitaren. Er is -algemeen gezien- vanalles een beetje minder. Iedereen die ons van bij het begin kon smaken en ons zag groeien, zal van deze plaat houden.”

White Lies bracht haar debuut uit in 2009, en brak meteen potten in de postpunkwereld, waar gelijkenissen met Joy Division, The Teardrop Explodes en Echo & the Bunnymen niet lang uitbleven. (JD)
Tracklisting:

1. Big TV
2. There Goes Our Love Again
3. Space i
4. First Time Caller
5. Mother Tongue
6. Getting Even
7. Change
8. Be Your Man
9. Space ii
10. Tricky To Love
11. Heaven Wait
12. Goldmine

Wie de nieuwe plaat live wil horen, kan op 29 november terecht in de Ancienne Belgique. Tickets kosten 30 euro en kan je kopen vanaf 7 juni om 11u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content